Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
... Ατζέντα Ελλάδα 2030 - Ο Χάρτης των Μεταρρυθμίσεων... Ομιλητές οι κ.κ.: Κ. Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Λ. Μωισιαδης, Δημοσιογράφος, Σύμβουλος Επικοινωνίας, Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ... Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις μετά το 2019


Αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι σύμφωνα με γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι περικοπές των κύριων αλλά και των επικουρικών συντάξεων, που συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές να ισχύσουν από το 2019.

Οι σύμβουλοι στη γνωμοδότηση τους αποφαίνονται ότι τούς ζητήθηκε να λογοδοτήσουν για ένα σχέδιο νόμου που προβλέπει μεν περικοπές, χωρίς αναλογιστική μελέτη δε, γεγονός που αντιβαίνει σε όσα προβλέπει η ελληνική νομολογία. Ωστόσο, η γνωμοδότηση του ανωτάτου δημοσιονομικού δικαστηρίου δεν έχει δεσμευτική παρά μόνο γνωμοδοτική ισχύ.

Όπως τονίζουν μάλιστα οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν υπάρχουν στην αιτιολογική έκθεση επαρκή στοιχεία που να δικαιολογούν και να καθιστούν αναγκαίες κι άλλες περικοπές συντάξεων οι οποίες μπορούν να μειωθούν έως και 18%.