24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Ανοιχτά 30 Κυριακές το χρόνο τα εμπορικά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές


Περί τις 30 Κυριακές το χρόνο, αντί για οχτώ που ισχύει σήμερα θα επιτρέπεται να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων περιοχών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε το πρωί ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου κατά τα εγκαίνια του δεύτερου Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ) στην Αθήνα, οι περιοχές όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, χωρίς τους υφιστάμενους περιορισμούς σε τετραγωνικά μέτρα και σε ιδιοκτησιακή μορφή, θα είναι στο δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα στο ιστορικό κέντρο, στην παραλιακή ζώνη της Αττικής και δη από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε κάποιες περιοχές του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και στην περιοχή γύρω από το Αεροδρόμιο των Σπάτων.

Αν και δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη, ο καθορισμός των περιοχών ως τουριστικών αναμένεται να γίνεται κεντρικά, από το υπουργείο, και όχι από τους αντιπεριφερειάρχες.

«Φυσικά διαφωνούσαμε, αλλά αυτό είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό ως εκσυγχρονισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός αναφερόμενος στο θέμα των Κυριακών.

Ερωτηθείς ο κ. Παπαδημητρίου συνολικά για την επίτευξη συμφωνίας δήλωσε: «Υπάρχει λευκός καπνός. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα τώρα να προχωρήσουμε με τις διαδικασίες ανάπτυξης. Υπάρχουν μερικά καλά στη συμφωνία και μερικά που δεν είναι καλά. Μερικοί θα έχουν κάποιες μειώσεις. Για το 2017 και το 2018 δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό μέτρο».

Επίσης, ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της ελληνικής οικονομίας στην ποσοτική χαλάρωση. Με αφορμή τα εγκαίνια του ΓΕΥΔ, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στη σημασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών που θεσπίστηκε με νόμο μόλις την περασμένη Παρασκευή και άφησε αιχμές για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καταψήφισε τον νόμο. «Να δούμε τι θα κάνει η αντιπολίτευση όταν 400.000 επιχειρήσεις θα πάρουν μια ανάσα από τις οφειλές που έχουν. Θεωρούμε ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός θα αποτελέσει έναν μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία»..


Πηγή: kathimerini.gr