24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Την έκδοση των «8» ζήτησε ο Ερντογάν από τον Τσίπρα! Ενοχλημένος ο Έλληνας πρωθυπουργός



Το μέλλον των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι αυτομόλησαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν, στις 14 Ιουλίου, δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από το κάδρο των όσων συζήτησαν στη διμερή συνάντησή τους στην Κίνα, Αλέξης - Τσίπρας και Ταγίπ Ερντογάν...

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε στον Έλληνα Πρωθυπουργό την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως παρά τα δύο επίσημα αιτήματα της χώρας του για την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, τους οποίους το καθεστώς θεωρεί πραξικοπηματίες ο Άρειος Πάγος απέρριψε τα αιτήματα, με το σκεπτικό ότι δεν διασφαλίζονται οι όροι του διεθνούς δικαίου για μια δίκαιη δίκη και μεταχείριση των κατηγορουμένων, από τις τουρκικές αρχές.

«Δεν είναι σωστό πραξικοπηματίες να παραμένουν στη χώρα σας», είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ταγίπ Ερντογαν, προσθέτοντας ότι περιμένει να γίνουν «όλα τα απαραίτητα βήματα για τη διευθέτηση του ζητήματος».

Η σιωπή και έκφραση δυσαρέσκειας του Έλληνα Πρωθυπουργού πάντως ήταν μια κίνηση που μάλλον δεν πρέπει να άφησε ικανοποιημένο τον Τούρκο Πρόεδρο.