24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Επιμένει ο Τσίπρας...Δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα


Πανηγυρίζει: «Είναι το εξιτήριο από την επιτροπεία και το τέλος της εποχής των μνημονίων» - «Τα καλύτερα είναι μπροστά μας» - Κριτική στους υπουργούς: «Δεν υπάρχει πλέον για κανέναν το άλλοθι της διαπραγμάτευσης» 
Αμετακίνητος στη ρητορική που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση
μετά τη συμφωνία του Eurogroup της Μάλτας ότι «δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ λιτότητας» εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί της Πέμπτης αν και άφησε και ένα «παράθυρο» αυτό να συμβεί αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι.

Παράλληλα παραδέχθηκε ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξε το οικονομικό επιτελείο με τους δανειστές τα ξημερώματα της Τρίτης «δεν παύει να είναι κομμάτι του πλαισίου από το οποίο αγωνιζόμαστε να απεμπλακούμε», είναι, δηλαδή, Μνημόνιο ή μέρος Μνημονίου.

Ωστόσο την ίδια ώρα υποστήριξε μιλώντας στους υπουργούς ότι η συμφωνία αυτή είναι «το εξιτήριο από την επιτροπεία και το τέλος της εποχής των μνημονίων».

Σε μια παράφραση της φράσης «και οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «οι δανειστές δεν είναι φίλοι μας. Ούτε έγιναν τον Ιούλιο του ’15, ούτε το Μάη του ’16, ούτε τώρα» λέγοντας ότι «θεμελιώδης στόχος» και «αριστερό καθήκον» είναι η έξοδος της χώρας από την επιτροπεία.

Προανήγγειλε, ακόμα, την κατάθεση των αντιμέτρων σε ένα ξεχωριστό άρθρο στη Βουλή επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση στήνει παγίδα στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να αντιμετωπίσει επικοινωνιακά τη λαίλαπα των μέτρων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία. 

«Η συγκεκριμένη δέσμη αντίμετρων θα κατατεθεί ως ξεχωριστό άρθρο στη Βουλή. Θέλουμε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν έστω αυτό το ευνοϊκό, κομμάτι της συμφωνίας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε προκαλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ «περιμένουμε φυσικά να δούμε και την τελική στάση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος σήμερα δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, γιατί ισχυρίζεται πως αυτά τα θετικά μέτρα είναι απλά ψίχουλα. Με αυτή του στάση έχει βρεθεί όμως μπροστά σε ένα αδιέξοδο που δημιούργησε ο ίδιος». 

Άσκησε, επίσης, κριτική σε όσους υπουργούς είναι «άφαντοι» λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πλέον για κανέναν ανάμεσα μας, το άλλοθι της διαπραγμάτευσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα σχεδιασμό που ξεδιπλώνεται σε ορίζοντα εξαετίας. «Τα δύο χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές το Σεπτέμβριο του 2019 αλλά και η τετραετία που θα ακολουθήσει αυτή την αναμέτρηση, η οποία θα είναι η πρώτη περίοδος μετά από μια δεκαετία που μια ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να υλοποιήσει έργο εκτός της μέγγενης της επιτροπείας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Επανέλαβε ότι ο στόχος είναι «να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια» και παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση υποχώρησε σε πολλά. «Σε κάποια σημεία υποχωρήσαμε, όμως, σε άλλα τόσα, καταφέραμε να κερδίσουμε πράγματα που θα δώσουν ανάσα σε εκατομμύρια συμπολίτες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έκλεισε, δε, την εισήγησή του με τη φράση «τα καλύτερα είναι μπροστά μας» προαναγγέλοντας... περιοδείες από την επόμενη εβδομάδα στα υπουργεία.