Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν στο Πεκίνο με επίκεντρο τις ελληνο-ρωσικές σχέσειςΣυνάντηση με τον πρόεδρο της ΡωσίαςΒλαντιμίρ Πούτιν είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Πεκίνο , όπου οι δύο άνδρες συνομίλησαν μεταξύ άλλων για τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού.


Τα τελευταία χρόνια -σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας- διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και του αριθμού τουριστών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.

Οι δύο κυβερνήσεις συνεργάζονται πολύ στενά για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Για τον σκοπό αυτό, Ελλάδα και Ρωσία θα προετοιμάσουν τη νέα Σύνοδο Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων. Αναφέρθηκε δε, στην ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων.

Στη συνάντηση παρόντες είναι οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ καθώς επίσης και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.