24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Έκτακτο σχέδιο για την υποδοχή Σκοπιανών προσφύγων, σε περίπτωση εμφυλίου


Έκτακτο σχέδιο υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων από τα Σκόπια έχει εκπονηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας, μετά τα πρόσφατα επεισόδια στην γειτονική χώρα.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει δημιουργία καταυλισμών, που θα μπορούσαν να υποδεχθούν μαζικό αριθμό προσφύγων από την γειτονική χώρα, που σε περίπτωση εμφύλιας σύρραξης, υπολογίζεται πως θα περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ελεύθερος Τύπος.

Έχουν μάλιστα βολιδοσκοπηθεί συγκεκριμένες περιοχές, όπου θα στηθούν καταυλισμοί και θα γίνεται εκεί καταγραφή των εισερχομένων, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα των ροών.

Στην γειτονική χώρα εξάλλου υπάρχει ήδη «γραφείο ανάλυσης πληροφοριών», που συστήθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα, καθώς η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στα Σκόπια είναι άγνωστο πού θα καταλήξει, ενώ δεν αποκλείονται πλέον ακραίες καταστάσεις – ακόμα και ο εμφύλιος.