Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Philip Morris: Δικαιωθήκαμε για τα 300 εκατ. ευρώ επένδυση στην «Παπαστράτος»


Η Philip Morris και η Παπαστράτος ξεκίνησαν να μετασχηματίζουν το εργοστάσιο της δεύτερης στον Ασπρόπυργο για την παραγωγή τσιγάρων που χρησιμοποιούνται στα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα της πρώτης και αποκαλούνται IQOS

Όταν η καπνοβιομηχανία Philip Morris International Inc ανακοίνωσε το Μάρτιο ότι θα επενδύσει στην ελληνική της μονάδα 300 εκατομμύρια ευρώ, σε μια περίοδο που η Αθήνα αγωνιζόταν να συνάψει συμφωνία με τους πιστωτές της, η έκπληξη για αυτή την επιλογή ήταν εμφανής.

Η Philip Morris έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και η ελληνική θυγατρική της, ο Παπαστράτος, αποφάσισαν να μην περιμένουν πότε θα υπάρξει η συμφωνία Ελλάδας -δανειστών. Σήμερα, που η συμφωνία έχει κλείσει, ο διευθύνων σύμβουλος του Παπαστράτου, Χρήστος Χαρπαντίδης λέει ότι η εταιρεία αισθάνεται δικαιωμένη. 

“Το παράδειγμά μας θα το ακολουθήσουν κι άλλοι” δηλώνει στο Bloomberg ο κ. Χαρπαντίδης, ο οποίος ανέλαβε αυτά τα καθήκοντα τον Αύγουστο του 2015.

Η επένδυση που κάνει στην Ελλάδα η μεγάλη καπνοβιομηχανία, που κυκλοφορεί ανάμεσα σε άλλες και τις μάρκες Marlboro και Chesterfield, είναι μια από τις μεγαλύτερες που έγιναν στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης, το 2009 κι αποτελεί αναγκαία ώθηση γενικότερα για την ελληνική οικονομία, που στα χρόνια της κρίσης συρρικνώθηκε περίπου κατά το ένα τέταρτο. 

Το πιο χρεωμένο κράτος της Ευρώπης, χρειάζεται επενδύσεις οι οποίες μπορούν να αναζωπυρώσουν την οικονομία του την ώρα που επιχειρεί την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές του, σύμφωνα με τους όρους της διάσωσής του.

Η Ελλάδα το πρωί της 2ας Μαΐου ξεπέρασε το αδιέξοδο στις συνομιλίες με τους πιστωτές της σχετικά με τους όρους του προγράμματος διάσωσης, κι έτσι άνοιξε το δρόμο για τις συνομιλίες περί την ελάφρυνση του χρέους και την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων έκτακτης ανάγκης. Η ελληνική Βουλή οφείλει να έχει ψηφίσει τα συμφωνηθέντα έως τις 18 Μαΐου.