Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Στο σκαμνί 20 τραπεζίτες και ο Γ. Μπόμπολας για τα δάνεια στον «Πήγασο»

Την άσκηση κακουργηματικών διώξεων σε βάρος τραπεζικών στελεχών για τα δάνεια που χορηγήθηκαν στην «Πήγασος Α.Ε» ζητεί σύμφωνα με πληροφορίες από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η οικονομική εισαγγελία.


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζητείται η άσκηση διώξεων σε βαθμό κακουργήματος τόσο σε βάρος του Γ. Μπόμπολα όσο και στελεχών τραπεζών.

Η παραγγελία που βρίσκεται ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος και αναμένεται να την χρεώσει για εκτέλεση.

Τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η δίωξη είναι αυτά της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ΄ εξακολούθηση.

Με την παραγγελία ζητείται η δίωξη για τα παραπάνω αδικήματα να ασκηθεί σε περισσότερα από είκοσι στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων.

Για ηθική αυτουργία στην απιστία ζητείται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Γ. Μπόμπολα άλλα άλλων διευθεντικών στελεχών της «Πήγασος».

Η οικονομική ζημιά που φέρεται ότι υπέστησαν συνολικά οι τράπεζες ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Την έρευνα για την υπόθεση διενήργησε η οικονομική εισαγγελία προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις καθώς και εάν εξυπηρετούνται τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρω που είχε λάβει το 2006 , το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος .

Το επόμενο στάδιο θα είναι να προσωποποιηθούν οι κατηγορίες στον προεδρο του ομίλου και τα διευθυντικά στελεχη καθώς και τα στελέχη των τραπεζών που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις .