24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Μενίδι: 23χρονος Ρομά ομολόγησε ότι πυροβόλησε την Πέμπτη, όταν σκοτώθηκε ο Μάριος

Συνελήφθη το πρωί 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που

 έχασε τη ζωή του, από αδέσποτη σφαίρα, ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

Παράλληλα, έξω από το σπίτι του νεαρού Ρομά έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον. Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Σήμερα το πρωί, εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν
άλλα δύο άτομα και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις τριάντα τέσσερις.

Περίπου πενήντα αστυνομικοί αυτή την ώρα συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο και ειδικά στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να «δέσουν» την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Πυροβολούσαν σε γλέντι
Το μεσημέρι της Παρασκευής οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν στο σπίτι των βασικών υπόπτων, ωστόσο ο δολοφόνος φέρεται να είχε διαφύγει παίρνοντας μαζί και το εννιάρι πιστόλι που έστειλε στο θάνατο το αγοράκι.
Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι οι τρεις από τους συνολικά 31 προσαχθέντες (δύο άνδρες και μια γυναίκα) είναι αυτοί που διοργάνωσαν το γλέντι με αφορμή μια ευνοϊκή δικαστική εξέλιξη.Η Ασφάλεια αναζητεί συγκεκριμένο άτομο

 που είναι ο κύριος ύποπτος για τον πυροβολισμό που σκότωσε τον 11χρονο μαθητή όμως αυτό το πρόσωπο φέρεται να εξαφανίστηκε αμέσως μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση 11χρονου παίρνοντας μαζί και το μοιραίο πιστόλι με το οποίο πυροβολούσε άσκοπα.


Ίσως, λένε οι αστυνομικοί, να βρήκε καταφύγιο στον διπλανό οικισμό Αυλίζα, όπου είναι πραγματικό άβατο προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη. Για αυτό και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε σαρωτική επιχείρηση και εντός του καταυλισμού θέλοντας παράλληλα να στείλουν το μήνυμα πως Αστυνομία, έφθασε στο άβατο του Μενιδίου και θα παραμείνει εκεί.Μέχρι χθες τα μεσάνυχτα στην αστυνομική επιχείρηση στο Μενίδι έγιναν έρευνες σε συνολικά 22 σπίτια Ρομά, πραγματοποιήθηκαν 31 προσαγωγές και 3 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά ενώ κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9 χιλιοστών, ένας κάλυκας των 7.62 χιλιοστών, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Το γκέτο της Δυτικής Αττικής

Ναρκωτικά, εκβιασμοί, λαθραία τσιγάρα, πορνεία, εκτεταμένη οπλοκατοχή και ληστείες συνθέτουν το σκηνικό. Στο λόφο των Σαράντα Μαρτύρων και τους γύρω δρόμους στο Μενίδι συναντάς σπίτια, των οποίων τα παράθυρα είναι χτισμένα και άλλα που είναι περικυκλωμένα από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου τα «μάτια» περαστικών και αστυνομικών να μη φτάνουν εκεί που δεν πρέπει.




Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν στον Ελεύθερο Τύπο ότι η εγκληματικότητα της Δυτικής Αττικής δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή. Και αυτό διότι από εκεί «πηγάζει» το μεγαλύτερο μέρος του εγκλήματος που απασχολoυν
Συμμορίες με έδρα το Μενίδι, το Ζεφύρι και τα Ανω Λιόσια δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι περιβόητοι «ληστές των χρηματοκιβωτίων», που είχαν «χτυπήσει» -πριν από τη σύλληψή τους- δεκάδες εγκαταστάσεις εταιριών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και όμορων νομών.



Στο Μενίδι και στο Ζεφύρι έμποροι ναρκωτικών επιστρατεύουν ανήλικους Ρομά για να τους φέρνουν ναρκωτικά που έχουν κρυμμένα κάτω από το έδαφος σε χωράφια. «Τα μεγάλα κεφάλια δεν κουβαλάνε ποτέ μεγάλες ποσότητες πάνω τους, ούτως ώστε αν συλληφθούν να μην κατηγορηθούν για εμπορία. Συνήθως κρύβουν τις ουσίες έξω από τον καταυλισμό, σε σημεία που αν βρεθούν από την Αστυνομία δεν θα συνδεθούν με εκείνους», λέει αστυνομική πηγή.

Τεράστιο είναι και το πρόβλημα με τις κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Συμμορίες «ανοίγουν» οχήματα σε όλη την Αττική, τα οποία καταλήγουν στη Δυτική Αττική είτε για να διαλυθούν και να πωληθούν τα ανταλλακτικά είτε για να εκβιαστούν στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες τους και να πληρώσουν «λύτρα» για να τα πάρουν πίσω.