Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Λέσβος: 350 άστεγους άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός

Εξ αυτών, 62 φιλοξενούνται σε σκηνές που στήθηκαν από τον στρατό στο γήπεδο του Πολιχνίτου, ενώ οι υπόλοιποι φιλοξενούνται από φιλικά ή συγγενικά τους πρόσωπα στα γύρω χωριά


Περίπου 350 άστεγους άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός, που χτύπησε το μεσημέρι της Δευτέρας την Λέσβο και ισοπέδωσε ένα ολόκληρο χωριό.

Από χθες το πρωί διατάχθηκε από τις αρμόδιες αρχές η εκκένωση του χωριού Βρίσα, στο οποίο ζούσαν 850 κάτοικοι, αλλά όσοι διέμεναν στις παρυφές του χωριού και σε νεόκτιστες κατοικίες, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, φοβούμενοι πλιάτσικο και λεηλασίες. Για τον ίδιο λόγο, έχει διαταχθεί να περιπολεί η αστυνομία στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή των κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών, που βρίσκονται στην περιοχή, άστεγοι έμειναν οριστικά περίπου 350 άτομα, εκ των οποίων τα 62 φιλοξενούνται σε σκηνές που στήθηκαν από τον στρατό στο γήπεδο του Πολιχνίτου, ενώ οι υπόλοιποι φιλοξενούνται από φιλικά ή συγγενικά τους πρόσωπα στα γύρω χωριά.

Τα ειδικά συνεργεία που καταγράφουν τις ζημιές έχουν ήδη κρίνει κατεδαφιστέα όλα τα κτίρια που βρίσκονται στο κέντρο του χωριού Βρίσα, αλλά και πέντε κτίρια στο Πλωμάρι, που έχουν καταρρεύσει μερικώς.

Επίσης, καταγράφηκαν ζημιές και επικίνδυνες ρωγμές:

- Σε περίπου δέκα οικίες στα χωριά Αμπελικό και Νεοχώρι και σε τρεις οικίες στο χωριό Παναγιούδα.

- Σε περίπου οκτώ κτίρια στο χωριό Πέραμα, τα οποία όμως ήταν εγκαταλελειμμένα

- Στο Δημοτικό Σχολείο Πηγής

- Σε πέντε διαμερίσματα στη Μυτιλήνη, στις οδούς Κουντουριώτη, Βοστάνη και Σκρα, που φιλοξενούν κυρίως διατηρητέα κτίρια.

Αύριο θα επισκεφθεί την Λέσβο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ αναμένεται στο νησί και η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρετσού.