Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Εκατόμβη θυμάτων στην Καμπούλ: Σε νεκροταφείο μετέτρεψαν την πλατεία Ζανμπάκ με τουλάχιστον 80 νεκρούς και 350 τραυματίες

Μια τεράστιας ισχύος βόμβα εξερράγη σήμερα, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ μετατρέποντας την πλατεία Ζανμπάκ σε νεκροταφείο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 80 ανθρώπους και τραυματίζοντας 350.


Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο και ανατινάχθηκε στην 

πλατεία που βρίσκεται κοντά στη γερμανική πρεσβεία με τα περισσότερα απ’ τα θύματα είναι άμαχο.Οι Αφγανικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι
ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά.
Η ισχυρή έκρηξη έγινε κοντά στην γερμανική πρεσβεία στο «διπλωματικό τετράγωνο» της Καμπούλ, όπου λειτουργούν πρεσβείες πολλών χωρών και δεκάδες εταιρείες.
Η μεγάλη πλειοψηφία των νεκρών είναι απλοί πολίτες και μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται εργαζόμενοι της γερμανικές, της ιαπωνικές και άλλων πρεσβειών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,το ωστικό κύμα από την έκρηξη ήταν τόσο ισχυρό που προκάλεσε ζημιές σε τζάμια παραθύρων κτηρίων εκατοντάδες μέτρα μακριά. Ένα πυκνό σύννεφο καπνού βρίσκονταν για ώρες πάνω από το σημείο της έκρηξης.
Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αν και τόσο οι Ταλιμπάν όσο και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν πολλές φορές χτυπήσει στην Καμπούλ.
Η βόμβα εξερράγη περίπου στις 8:25 το πρωί, τοπική ώρα, την ώρα δηλαδή που θεωρείται πρωινής αιχμής.Όπως δήλωσε στο Reuters, ο Μπασίρ Μουζαχίντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην πρεσβεία της Γερμανίας, αλλά εξήγησε πως είναι δύσκολο να πει κανείς ποιος ήταν ακριβώς ο στόχος, καθώς εκεί βρίσκονται πολλές πρεσβείες, όπως η βρετανική, και γραφεία ξένων εταιριών. Κοντά άλλωστε βρίσκεται και το προεδρικό παλάτι.


Μερικοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η βόμβα ήταν μέσα σε φορτηγό ή βανάκι.


Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται από τις ασφαλέστερες στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και παρακολουθείται συνεχώς και διαθέτει προστατευτικούς τοίχους ύψους τριών μέτρων.
Οι πρώτες πληροφορίες από την Καμπούλ ανέφεραν πως τα θύματα ήταν απλοί πολίτες, στην μεγάλη πλειοψηφία, ενώ το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.