24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Τον Βασίλη Κορκίδη τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με την Νέα Δημοκρατία προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.....

Τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με την Νέα Δημοκρατία και πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλη Κορκίδη επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής για την θέση του μέλους της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ   ΝΕΑ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...  
Η πρόταση, μάλιστα, του κ. Κουρουμπλή κατατέθηκε ήδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς σύμφωνα με το Liberal.gr, την ερχόμενη Τρίτη στις πέντε το απόγευμα αναμένεται ο κ. Κορκίδης και οι υπόλοιποι προτεινόμενοι να προσέλθουν για ακρόαση, ώστε να πάρουν το πράσινο φως της Βουλής.

«Παρακαλείσθε να προσέλθετε, την Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017 και ώρα 13.00΄ (Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» – 150), σε ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, σχετικά με τον διορισμό σας στη θέση τακτικού μέλους της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων», αναφέρει η σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες ο κ. Κορκίδης δέχτηκε την πρόταση της κυβέρνησης λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, αυτή του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Στον νόμο που ψηφίστηκε το 2016 ορίζεται ότι η θητεία του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και των µελών της Ρ.Α.Λ., τακτικών και αναπληρωµατικών, καθώς και των Εισηγητών, είναι πενταετής και µπορεί να ανανεωθεί µία φορά».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται κατά «τη διάρκεια της θητείας τους, τα τακτικά µέλη της Ρ.Α.Λ. τα οποία δεν είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, καθώς και τα αναπληρωµατικά µέλη, δεν επιτρέπεται να ασκούν οποιοδήποτε έµµισθο ή άµισθο δηµόσιο λειτούργηµα ή κάθε άλλη επαγγελµατική δραστηριότητα επιχειρηµατική ή µη, που δεν συµβιβάζονται µε την ιδιότητα και τα καθήκοντα του µέλους της Ρ.Α.Λ.».