Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Μητσοτάκης: «Αφού έχετε ηττηθεί, κάντε εκλογές»

Με αναφορά στην τραγωδία στο Μενίδι ξεκίνησε την έκτακτη παρέμβασή του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά κατηγόρησε την κυβέρνηση για συστηματική υποβάθμιση της Βουλής και σημείωσε ότι έχει ενημερώσει σχετικά και τον Πρόεδρο του Σώματος.


Δεν έχετε κανένα πρόβλημα να καταθέτετε εκπρόθεσμες τροπολογίες. Μιλάτε για την αξιολόγηση που όλο κλείνει και ανοιγοκλείσει. Υποτίθεται
ότι είχαν κλείσει τα προαπαιτούμενα, όπως είχε κλείσει και το χρέος.

Πολλές φορές έχετε ξαναφέρει τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, παρότι το Σύνταγμα το απαγορεύει. Οπως απαγορεύει να περιλαμβάνονται συνταξιοδοτικές διατάξεις σε άλλα νομοσχέδια. Αλλά να εισάγετε τροπολογίες και δημοσιονομικά μέτρα σε νομοσχέδιο για τα ψάρια, αυτό δεν το έχετε ξανακάνει. Ξεπερνά το γελοίο.

Προσβάλετε τη θεσμική τάξη και τη νοημοσύνη των πολιτών. Από ποιόν προσπαθείτε να κρυφτείτε; Από την κοινωνία; Σας βλέπει, όσο κι αν λέτε ότι βλέπει survivor.

Ο κ.Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στη συνέχεια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι απέναντι στους δανειστές η κυβέρνηση «παίρνετε ό,τι σας δίνουν και κάνετε ό,τι σας ζητούν σε μια διαπραγμάτευση που απλώς παρίστασθε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και για το χρέος, ζήτημα στο οποίο, όπως είπε, αποκαλύπτεται όλος ο οπορτουνισμός της κυβέρνησης.

«Αφού χάσατε χρόνο και τον έλεγχο της διαπραγμάτευσης, σηκώσατε ψηλά το θέμα του χρέους για να έρθουν να ψηφίσουν οι βουλευτές σας. Το έκαναν και τώρα είμαστε και πάλι εδώ για να ψηφίσουμε νέα προαπαιτούμενα με τροπολογία. Η χώρα όμως, δεν σταματά να πληρώνει το λογαριασμό της παραμονής σας στην εξουσία. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η δικιά σας πολιτική ήττα.

Θα ρωτούσα τον κ.Τσίπρα αν ήταν εδώ, ρωτώ εσάς: Αφού έχετε ηττηθεί από τα λάθη σας, κάντε εκλογές. Η χώρα έχει εξαντληθεί, οι πολίτες έχουν εξαντληθεί, η οικονομία είναι σε διαρκή αστάθεια. Δώστε λύση και κάντε εκλογές, μόνο έτσι θα προκύψει κυβέρνηση που έχει διάθεση να σωθεί η χώρα.

Η χώρα χρειάζεται νέα κυβέρνηση που μπορεί να διεκδικήσει από τους εταίρους της, αλλά και μία κυβέρνηση που θα βάλει μπροστά και τις μηχανές της ανάπτυξης.