Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Σόιμπλε: Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας φορτώνει το βάρος στους αδύνατους

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέδριο για την Ευρώπη αναφέρθηκε και στο ελληνικό ζήτημα.
Ενδεικτικά των τοποθετήσεων του κ.Σόιμπλε ήταν τα tweet του ανταποκριτή της ΕΡΤ Γιώργου Παππά, στα οποία αναφέρει χαρακτηριστικά τα


 λόγια του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών. «Έγιναν βήματα προόδου, αλλά η πολιτική ηγεσία
 της Ελλάδας φορτώνει το βάρος στους αδύνατους» και συμπλήρωσε
«Ο Τσίπρας υποσχέθηκε να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές. Τίποτα όμως δεν έγινε».

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, ο Βόλφγκανγκ Σοιμπλε είχε δηλώσει «μην κατηγορείτε εμένα για τα δομικά προβλήματα στην Ελλάδα», υπό τη σκιά πληροφοριών που θέλουν το Βερολίνο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να πιέζουν για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και μετάθεση των ουσιαστικών αποφάσεων για το χρέος.

Τι είπε για την οικονομία της Γερμανίας

Η ισοτιμία του ευρώ είναι πολύ χαμηλή για την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας και το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας θα ήταν το μισό χωρίς τη χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Επιπλέον, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μας, που είναι στην ουσία η πηγή μιας διεθνούς συζήτησης, έχει να κάνει με τη συναλλαγματική ισοτιμία που είναι πολύ χαμηλή για την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέδριο για την Ευρώπη.

«Για τη συνολική ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης, ίσως είναι εντάξει», δήλωσε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ επίσης αυξάνεται.

«Με μια συναλλαγματική ισοτιμία, όπως είχαμε πριν την πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, το πλεόνασμα στο γερμανικό ισοζύγιο θα ήταν το μισό», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Πρόσθεσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δικαίως υποστηρίζει ότι η Γερμανία πρέπει να επενδύσει περισσότερα. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη κρατικών πόρων στη Γερμανία για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων, αλλά τα προβλήματα στις δυνατότητες σχεδιασμού, για παράδειγμα, στον κατασκευαστικό κλάδο, δήλωσε ο Σόιμπλε.