24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Ζόρια για τον Τσίπρα – Δεν αλλάζoυν την πρόταση για το χρέος…

Ευρωπαίος αξιωματούχος διευκρινίζει ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει ποσοτική χαλάρωση
Σε πολύ δύσκολη φάση αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά. Σε αυτό συνηγορούν μια σειρά από γεγονότα καθώς τις ελπίδες για


 καλύτερη πρόταση αναφορικά με το χρέος «ψαλιδίζει» ακόμη ένας ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος ανέφερε πως αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι ένα και μόνο πακέτο.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι ευρωπαίοι επιμένουν στην αρχική τους πρόταση, ότι το ΔΝΤ θα μείνει στο πρόγραμμα χωρίς χρηματοδοτική συμμετοχή.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο είναι εφικτό να υπάρξει μία θετική κίνηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το ελληνικό χρέος ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε πως είναι δυνατή μία θετική δήλωση από την πλευρά της ΕΚΤ για το χρέος η οποία όμως θα έρχεται σε ευθεία ρήξη με την

 τοποθέτηση του ΔΝΤ το οποίο σημειώνει σε όλους τους τόνους πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Με την συγκεκριμένη τοποθέτηση ουσιαστικά μπαίνει «φρένο» στις αισιόδοξες προβλέψεις που κάνουν λόγο για χρήση από την ελληνική πλευρά της ποσοτικής χαλάρωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Ελλάδα στο επερχόμενο Eurogroup θα λάβει μία συμφωνία με την οποία θα ολοκληρώνεται η 2η αξιολόγηση και θα εκταμιεύεται η τελευταία δόση.

«Βροχή» τα μηνύματα από τους Ευρωπαίους

Η διαρροή αυτή έρχεται την ώρα που εντείνονται οι διεργασίες για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Προς το παρόν πάντως, η στάση της Γερμανίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, όπως διαφαίνεται και από τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως δεν φταίει αυτός για τις αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουν γίνει έως τώρα και με βάση την οπτική του Μαξίμου, όπως έγραψε νωρίτερα το newpost.gr, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μεσοσταθμικά θεωρούν ότι για τα επόμενα περίπου 40 χρόνια η ανάπτυξη στη χώρα μας θα είναι 1,3%, ενώ το ΔΝΤ βάζει τον πήχη στο 1%. Η διαφορά που προκύπτει προκαλεί και τη διαμάχη σχετικά με το μέγεθος των μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν για το ελληνικό χρέος.

«Η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της με βάση της το πρόγραμμα και είναι ώρα να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ερωτηθείς, αν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup του Ιουνίου, ο Ντομπρόβσκις απάντησε: «Ελπίζουμε, επειδή από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αξιολογήσαμε τη συμμόρφωση της Ελλάδας στις δεσμεύσεις του προγράμματος και βλέπουμε ότι η Ελλάδα τις υλοποιεί από την πλευρά της.
 Αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους, η Ελλάδα στην πραγματικότητα τους ξεπέρασε πέρυσι και αναμένεται να επιτύχει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα φέτος και το επόμενο έτους, που είναι 1,75% και 3,5% του ΑΕΠ, αντίστοιχα». Επομένως, πρόσθεσε, είναι ώρα να προχωρήσουμε, και οι εταίροι στο πρόγραμμα, για να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση και να εκταμιεύσουμε την επόμενη δόση.