24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Κίμωλος...Διάφανα νερά, λαμπερά πολύχρωμα βότσαλα, βράχοι που θυμίζουν γλυπτά

Διάφανα νερά, λαμπερά πολύχρωμα βότσαλα, βράχοι που θυμίζουν γλυπτά, αμμουδερές ακρογιαλιές με θερμές πηγές όλα αυτά συνθέτουν ένα πραγματικό έργο τέχνης που μόνον 

η ελληνική φύση μπορεί να φτιάξει. 

Στους πρόποδες του όρους Ξαπλοβουνίου βρίσκεται το Χωριό, ο μοναδικός οικισμός του νησιού που μας μάγεψε με τη γραφικότητα και την καθαρότητά του. Περπατήσαμε στα δρομάκια με τις καμάρες και τα σκεπαστά περάσματα ανάμεσα από λευκά σπίτια με ολάνθιστες αυλές. 
Από την Πλατεία του Σχολείου απολαύσαμε το φεγγάρι και από το ξωκλήσι του Παντοκράτορα, στην κορυφή του λόφου ξεκουράστηκε η ματιά μας στη θέα προς στα κοντινά νησιά, όπως η γειτονική Μήλος.

Στην καρδιά του οικισμού του Χωριού είναι το Μεσαιωνικό κάστρο του 14ου-15ου.αι. που αποτελείται από δύο συγκροτήματα σπιτιών, το Μέσα Κάστρο που είναι σήμερα ερειπωμένο και το Έξω Κάστρο, με σπίτια σε φρουριακή διάταξη για να προστατεύονται οι κάτοικοι από τις επιδρομές των πειρατών και τους επίδοξους κατακτητές. 

Το Σκιάδι

Στο ύψωμα Σκλάβοι, στη μέση γυμνού πλατώματος μας εντυπωσίασε ένας σπάνιος γεωλογικός σχηματισμός , «το πέτρινο μανιτάρι» που δημιουργήθηκε από τους δυνατούς ανέμους και τη διαφορά ανάμεσα στα πετρώματα που το συνιστούν.

Το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο

Επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και εντυπωσιαστήκαμε από το διάφανο δάπεδο κάτω από το οποίο υπάρχει αναπαράσταση αρχαίας ταφής, όπως βρέθηκε κατά την ανασκαφή.