Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δεν είσαι ο εαυτός σου όταν νυστάζεις...Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου όπως η αϋπνία 

ή δεν έχουν αρκετό χρόνο για να κοιμηθούν όσο πρέπει. 

Τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η έλλειψη ύπνου βλάπτει τη σωματική υγεία, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, διαβήτη, εγκεφαλικό κ.ά., ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνει και την ψυχική.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη ερευνητών από τις ΗΠΑ, τα άτομα που δεν απολαμβάνουν επαρκή ύπνο δυσκολεύονται ως έναν βαθμό να δουν τη ζωή με αισιοδοξία. Μπορεί αυτό να μην ακούγεται σοβαρό, όμως οι ειδικοί στον χώρο της υγείας υποστηρίζουν ότι η αδυναμία να δούμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων αποτελεί σοβαρό σύμπτωμα της κατάθλιψης και μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη, εάν δεν αντιμετωπιστεί.

«Σε γενικές γραμμές, έχουμε την τάση να παρατηρούμε τα θετικά ερεθίσματα που υπάρχουν στο περιβάλλον μας» δηλώνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Ιβάν Βάργκας, από το Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. «Εστιάζουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στα θετικά, βλέπουμε όμως ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να μεταβάλει αυτήν την τάση» προσθέτει.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν 40 υγιείς ενήλικες, τους οποίους χώρισαν τυχαία σε δύο ομάδες: κάποιοι συμμετέχοντες έπρεπε να παραμείνουν ξύπνιοι για 28 ώρες, ενώ οι υπόλοιποι να κοιμηθούν για ένα 8ωρο. 

Στη συνέχεια, όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν ένα τεστ σε υπολογιστή, στο οποίο έπρεπε να αναγνωρίσουν ένα χαρούμενο, ένα λυπημένο ή ένα ουδέτερο πρόσωπο. Οι ερευνητές μετρούσαν την ακρίβεια και την ταχύτητα των απαντήσεών τους, προκειμένου να αξιολογήσουν πόσο παρατηρούσαν τα θετικά ή τα αρνητικά ερεθίσματα που τους παρουσιάζονταν.

Περισσότερα στο govastileto.gr