Δυναμίτης PRESS ....Politics news

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....dunamitispress@yahoo.gr ... Ελευθερο δημοκρατικο BLOG ....ΕΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...Δυναμίτης PRESS ....Politics news ...

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Ισπανία.... Πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων ο ήρωας αστυνομικός που σκότωσε τέσσερις τρομοκράτες στην Καμπρίλς

Παντρεμένος και πατέρας ο εν λόγω αστυνομικός -το όνομα του οποίου δεν δόθηκε για λόγους ασφαλείας στη δημοσιότητα- είχε υπηρετήσει στη Legion, μια επίλεκτη μονάδα πεζικού των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων.Στη διάρκεια της θητείας είχε εκπαιδευτεί εντατικά στη χρήση όπλων και ιδιαίτερα στη σκοποβολή.


Μετά την αποχώρησή του από το στρατό εντάχθηκε στην Μossos d’ Esquadra της καταλανικής αστυνομίας, ελπίζοντας η ζωή του να είναι πλέον πιο ήσυχη και να αντιμετωπίζει λιγότερους κινδύνους.

Ο ήρωας αστυνομικός συνήθως
περιπολεί στους δρόμους της Καμπρίλς δίνοντας συμβουλές στους καταστηματάρχες, ενώ μιλά συχνά σε σχολεία για θέματα ασφάλειας.


Κανονικά δεν εργαζόταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αλλά δέχθηκε να εργαστεί υπερωρία για να συνδράμει στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας μετά τη φονική επίθεση λίγες ώρες νωρίτερα στη Βαρκελώνη.Την ώρα που περιπολούσε στην παραλία του παραθαλάσσιου θερέτρου, κάπου 120 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη, πέντε τζιχαντιστές έφθασαν με στόχο να προκαλέσουν μακελειό. Αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα με ένα μπλε Audi A3 θέρισαν αστυνομικούς στον παραλιακό δρόμο προτού πέσουν πάνω σ’ ένα μπλόκο της αστυνομίας με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ανατραπεί τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.Οι τρομοκράτες, που φορούσαν ψεύτικα γιλέκα με εκρηκτικά, βγήκαν απ’ το αυτοκίνητο οπλισμένοι με μαχαίρια κι ένα τσεκούρι. Αλλά ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την εμπειρία του και την εκπαίδευσή του, αντέδρασε αστραπιαία τραβώντας το όπλο του και σκότωσε τέσσερις από τους τζιχαντιστές σώζοντας πιθανότατα δεκάδες ζωές.

Ο πέμπτος εξτρεμιστής κατάφερε να ξεφύγει και μαχαίρωσε μια γυναίκα στο σβέρκο προτού πέσει νεκρός από τα πυρά ενός άλλου αστυνομικού.

Οι συνάδελφοί του «ήρωα» τον περιέγραψαν ως «πολύ ήσυχο, κάθε άλλο παρά “Ράμπο” των ειδικών δυνάμεων.»

Κι έκαναν λόγο για έναν πολύ ταπεινό άνθρωπο, που προσπάθησε να υποβαθμίσει το ρόλο που έπαιξε στην εξουδετέρωση των τζιχαντιστών.Ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, Κάρλες Πουϊγδεμόντ, ευχαρίστησε προσωπικά τον αστυνομικό κατά την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα, όπου εργάζεται, ενώ οι συνάδελφοί του ξέσπασαν σ’ ένα αυθόρμητο χειροκρότημα.«Είναι ήσυχος άνθρωπος. Δεν θεωρεί ήρωα τον εαυτό του. Λέει ότι έκανε απλώς τη δουλειά του, αλλά η αλήθεια είναι ότι έσωσε πολλές ζωές», δήλωσε περήφανος ένας συνάδελφός του.

Η Legion των Ισπανικών ενόπλων Δυνάμεων συγκροτήθηκε το 1920 στα πρότυπα της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, αν και τα περισσότερα μέλη της είναι ντόπιοι. Διαθέτει δύο συντάγματα με 5.000 στρατιώτες.