ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

Αγωνία στη Φρανκφούρτη για τη βόμβα των 1,8 τόνων


Η επιχείρηση εκκένωσης ολοκληρώνεται καθώς το μεσημέρι αναμένεται η εξουδετέρωση της βόμβας - Προσωπικό ασφαλείας της γερμανικής κεντρικής τράπεζας βρίσκεται στο κτίριο για να προστατεύσει τα αποθέματα χρυσού της Γερμανίαςέχουν απομακρύνει περίπου 70.000 πολίτες από τις εστίες τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη εκκένωση στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας με τους πυροτεχνουργούς να 

επιχειρούν σήμερα να εξουδετερώσουν μία βόμβα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αφού πρώτα οι αρχές έχουν 

απομακρύνει περίπου 70.000 πολίτες από τις εστίες τους. Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία συντονίζουν την γιγαντιαία αυτή επιχείρηση. 

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό "Focus",πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκκένωση από το 1949. 

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι με την ταχύτητα με την οποία γίνεται η εκκένωση της περιοχής. «Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν γρήγορα την περιοχή», δήλωσε στο Focus ο επικεφαλής των αρχών της Πυροσβεστικής της Φρανκφούρτης, Ράινχαρντ Ράις. 

Η βόμβα ζυγίζει πάνω από 1,8 τόνους και οι ειδικοί θα επιχειρήσουν να την εξουδετερώσουν το μεσημέρι. Η εκκένωση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις ώρες.

Κι ενώ χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν άρον-άρον τα σπίτια τους στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας,οι πυροτεχνουργοί ετοιμάζονται να εξουδετερώσουν τη βόμβα που είχε ρίξει η RAF, η βρετανική πολεμική αεροπορία.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο NTV, περισσότεροι από δύο χιλιάδων τόνοι βομβών και πυρομαχικών ανακαλύπτονται κάθε χρόνο στη Γερμανία, ακόμη και κάτω από κτίρια.Η βόμβα, που ερρίφθη από τη βρετανική Βασιλική Αεροπορία κατά τη διάρκεια του πολέμου, εντοπίστηκε στην μεγαλοαστική συνοικία Βέστεντ, όπου κατοικούν πολλά ανώτατα στελέχη τραπεζών.

Στη Φρανκφούρτη, έδρα της ΕΚΤ και τραπεζική «πρωτεύουσα» της ηπειρωτικής Ευρώπης, η βόμβα εντοπίστηκε λίγες εκατοντάδες μέτρα από τη γερμανική ομοσπονδιακή τράπεζα "Bundesbank", όπου το προσωπικό ασφαλείας θα μείνει στη θέση του ώστε να προστατεύσει τα αποθέματα χρυσού της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι η εξουδετέρωση βομβών είναι συχνό φαινόμενο στη Γερμανία, η οποία σχεδόν ισοπεδώθηκε από τις συμμαχικές αεροπορικές επιδρομές, είναι πολύ σπάνιο να βρεθεί μία τόσο μεγάλη βόμβα και μάλιστα σε τόσο ευαίσθητο σημείο, επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ. 

Οι αρχές της Φρανκφούρτης έδωσαν στη δημοσιότητα λίστα συμβουλών για την εκκένωση, που περιλαμβάνει την ερώτηση τι θα συμβεί εάν η εξουδετέρωση «πάει στραβά». Στην απίθανη περίπτωση που κάτι πάει στραβά, όλες οι δημόσιες αρχές είναι προετοιμασμένες. Θα υπάρξει τεράστια υλική απώλεια, αλλά χάρη στην εκκένωση κανένας δεν θα πάθει κάτι», επεσήμαναν οι αρχές.