24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Τι είπε ο Τσίπρας με τους τραπεζίτες πίσω από τις κλειστές πόρτες

Στη στήριξη της οικονομίας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επέμεινε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να συνεχιστεί η καλύτερη 

δυνατή συνεργασία με SSM, ΕΚΤ, κλπ, ώστε να αντιμετωπιστούν οι γνωστές δυσμενείς προβλέψεις του ΔΝΤ.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως η ενίσχυση της ρευστότητας θα συμβάλλει ώστε να στηριχθεί η ανοδική πορεία της οικονομίας τους τελευταίους μήνες και επανέλαβε την πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ κοντά στο 2% το 2017.

Όπως είπε, υπάρχει σαφής βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, ήδη προωθούνται σημαντικά επενδυτικά σχέδια και θα ακολουθήσουν και άλλα. Κατά πληροφορίες στις παρατηρήσεις τραπεζιτών οι οποίοι αναφέρθηκαν σε εμπόδια που τίθενται για ορισμένες επενδύσεις όπως το Ελληνικό, η Κασσιόπη Κέρκυρας, κ.λπ., ο κ. Τσίπρας απάντησε πως στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για προβλήματα τα οποία συνδέονται με τη γραφειοκρατία την οποία κληρονόμησε η κυβέρνηση. Τόνισε πως οι όποιες καθυστερήσεις δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση «με ιδεολογικές αγκυλώσεις».

Αντίστοιχη ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση του κ. Τσίπρα στο γνωστό αίτημα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ώστε να υποβοηθηθεί η ανάκαμψη. Όπως είπε, η παρούσα κυβέρνηση έχει προχωρήσει τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις. Πρόσθεσε πως επιδιώκεται η καλύτερη συνεργασία των τραπεζών με τα υπουργεία και ήδη έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε, επίσης, τη γνωστή κυβερνητική θέση για μείωση των προμηθειών που καταβάλλουν οι επαγγελματίες που έχουν εγκαταστήσει τερματικά POS.



Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι διοικήσεις των τραπεζών τόνισαν τη σημαντική μείωση της εξάρτησης από τον ELA που έχει περιοριστεί σε 30 δισ. από περίπου 80 δισ. καθώς και πως τον Ιούλιο επέστρεψαν καταθέσεις περί το ένα δισ. ευρώ. Τόνισαν, επίσης, πως θα καλυφθεί ο στόχος για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019.