24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Τσίπρας... «Η Ελλάδα γύρισε σελίδα και τώρα οργανώνουμε το μέλλον»

Το μεγάλο στοίχημα της χώρας για το αύριο παρουσίασε, το Σάββατο το βράδυ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του Συνεδριακού Κέντρου Ι. Βελλίδης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ. 

«Είμαι σήμερα εδώ όχι για να μιλήσω για το χθες. Είμαι εδώ για να μιλήσω για το αύριο. Η Ελλάδα γύρισε σελίδα και τώρα οργανώνουμε το μέλλον»,

 ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας. «Θα μιλήσω για το αύριο, για το μεγάλο στοίχημα που
ανοίγεται μπροστά μας, το μεγάλο καθήκον της στιγμής είναι κοινό για όλους μας.

 Να σχεδιάσουμε το μέλλον μαζί και να οργανώσουμε το μέλλον για τους πολλούς», σημείωσε.

Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα επιβεβαιώνει η αύξηση των ξένων επιχειρηματικών αποστολών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τόνισε στη συνέχεια για να προσθέσει πως «η αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. 

Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο το τελευταίο διάστημα. Τα σημάδια ανάκαμψης είναι ορατά».


«Μπροστά μας ανοίγεται ένας δρόμος μιας νέας ανάπτυξης κοινωνικής οργάνωσης και ελευθερίας. Δρόμος νέου παραγωγικού μοντέλου. Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε με ποια μέτρα με ποιους θεσμούς να οργανώσουμε την Ελλάδα του αύριο ώστε η έξοδος από τα μνημόνια να μην είναι επιστροφή στο παρελθόν. Να διαμορφώσουμε τις πολιτικές και τους θεσμούς που θα εγγυώνται ότι η Ελλάδα δεν θα ξαναγυρίσει στο παρελθόν. Ήρθε η ώρα να ανοίξουν η νεολαία, οι εργαζόμενοι, η χώρα, τον βηματισμό τους», υποστήριξε, στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας.

Θέλω να πω με αποφασιστικότητα, συνέχισε, πως δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στην Ελλάδα που χρεοκόπησε. «Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα του σχεδιασμού της ισότητας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας, του κοινωνικού κράτους, της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης. 

Να δημιουργήσουμε θεσμούς για να μπορούμε να προστατεύουμε αυτό που ονομάζουμε δημόσιο συμφέρον. Το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον δεν είναι τυχαίο γεγονός. Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια. Η θετική προοπτική της χώρας είναι πλέον ορατή και αναγνωρίζεται τόσο από τους εταίρους μας, όσο και από τις διεθνείς αγορές».


Υπερκαλύψαμε τους στόχους του προγράμματος για τα πρωτογενή πλεονάσματα και αυτό ενίσχυσε την διαπραγματευτική μας ικανότητα, τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει πως «Η χώρα αναβαθμίζεται και γίνεται πάλι στρατηγικός εταίρος των σημαντικότερων οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη».

«Αφήνουμε πίσω μας την εποχή του Grexit και περνάμε στην εποχή του Grinvest», τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια «Ο καθένας καταλαβαίνει, αν θέλει βέβαια να καταλάβει, ότι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και η αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, είναι συνέπεια και της ανάκτησης του κύρους και των διεθνών συμμαχιών της χώρας. 

Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν, η επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα, του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν, και φυσικά οι δύο επισκέψεις μου στην Κίνα ως πρωθυπουργού, αποδεικνύουν ότι η χώρα αναβαθμίζεται και γίνεται πάλι στρατηγικός εταίρος, των σημαντικότερων οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη».

«Το 2016 οι άμεσες ξένες επενδύσεις σημείωσαν υψηλό δεκαετίας και το 2017 αναμένεται βελτίωση καθώς το Α΄ τετράμηνο έχουμε εισροή 1,4 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, ολοκληρώνεται η αξιολόγηση σχεδόν 800 νέων επενδυτικών σχεδίων ύψους 2 δισ. ευρώ», πρόσθεσε, για να δηλώσει στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας πως «οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης αποτελούν εξαιρετικό οιωνό».