24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Ανεξέλεγκτο το μαζούτ στο Σαρωνικό: Είναι όλα κατάμαυρα, απελπισία

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας το πετρέλαιο μολύνει τις ακτές της Σαλαμίνας και της Αττικής - Τουλάχιστον πέντε μήνες για την αποκατάσταση, που μπορεί και ποτέ να μην είναι πλήρης 

 300 μέτρα από την παραλία της Βούλας η ρύπανση

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η ρύπανση των υδάτων από μαζούτ, που προκλήθηκε από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» την περασμένη Κυριακή στον Σαρωνικό. 


Η πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου έφτασε στη Γλυφάδα και προχωρά προς τη Βούλα, από όπου σήμερα το πρωί απείχε περίπου 300 μέτρα. 


«Από το μεσημέρι της Τετάρτης ήρθε όλο το πετρέλαιο εδώ. Η ρύπανση είναι εκτεταμένη. Είναι όλα κατάμαυρα. Άνθρωποι που γνωρίζουν λένε ότι δημιουργείται μία επέκταση της μόλυνσης, "ποτίζουν" τα βράχια και η άμμος. 

Απελπισία! 

Δεν πιστεύαμε ότι θα φτάσει εδώ. Ειλικρινά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα στη θάλασσα. Ευτυχώς που γίνεται στο τέλος της σεζόν προκειμένου να αξιοποιήσουμε το χειμώνα. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, με μετρήσεις συνεχόμενες, πήραμε γαλάζια σημαία και τώρα όλο αυτό απειλεί αυτή την προσπάθεια. Είναι κρίμα και όταν ηρεμήσουν τα πράγματα θα πρέπει να δούμε ποιοι φέρουν ευθύνες», λέει στο protothema.gr ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.