24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Ραγδαίες εξελίξεις: Παρών στην διάσκεψη του Βερολίνου ο Χαφτάρ


Το πρακτορείο ειδήσεων Al-Hadath δήλωσε την Πέμπτη, επικαλούμενο πηγές του ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ συμφώνησε να ..λάβει μέρος στην Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, που θα γίνει την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του LNA την Δευτέρα συναντήθηκε με το πρωθυπουργό της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σάρατζ στη Μόσχα προκειμένου να υπογράψουν σύμφωνο ανακωχής, κάτι που ωστόσο δεν έγινε καθώς οι δύο πλευρές διαφώνησαν.

Είναι σημαντικό και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική διαδικασία που οργανώνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, τόνισε ο Μάας προτού αναχωρήσει για τη Βεγγάζη, ένα ταξίδι το οποίο δεν είχε ανακοινωθεί.

Το Βερολίνο προσπαθεί να πείσει τον στρατάρχη Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, και τον αντίπαλό του, τον πρωθυπουργό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας Φαγιέζ αλ Σάρατζ, να είναι παρόντες στη διεθνή διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με στόχο την εξεύρεση λύσης στη λιβυκή κρίση.

Χθες, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επεσήμανε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν οι δύο άνδρες θα είναι παρόντες στο Βερολίνο την Κυριακή.

Ο Μάας χαρακτήρισε τη διάσκεψη του Βερολίνου «την καλύτερη πιθανότητα» για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Λιβύη.

Ο ίδιος τόνισε ότι εκπροσωπεί τους ομολόγους του της ΕΕ στη σημερινή του συνάντηση με τον Χάφταρ. «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: κανείς δεν μπορεί να κερδίσει σε αυτή τη σύγκρουση στρατιωτικά», υπογράμμισε.