24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Εκατομμύρια ιταλικά νοικοκυριά «τα φέρνουν βόλτα» χάρη στη σύνταξη των παππούδων


Ειδικότερα, για τις οικογένειες αυτές, η σύνταξη των ηλικιωμένων μελών της αποτελεί τα τρία τέταρτα του ...διαθέσιμου εισοδήματος τους, και στο 22% των περιπτώσεων (δυο εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες οικογένειες) είναι η μόνη πηγή οικονομικής στήριξης.

Σύμφωνα με την έρευνα του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτο της Ιταλίας, Istat, επτά εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας «τα φέρνουν βόλτα» χάρη στην καθοριστική βοήθεια της σύνταξης του παππού και της γιαγιάς.


Σύμφωνα με το Istat, η στήριξη αυτή, επιτρέπει να μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ ο αριθμός των νοικοκυριών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ιδίως όταν πρόκειται για χωρισμένους γονείς με μικρά παιδιά.

Συνολικά, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην Ιταλία οι συνταξιούχοι είναι δεκαέξι εκατομμύρια και οι συντάξεις που καταβάλλονται κάθε μήνα, είκοσι τρία εκατομμύρια. Το 36,3% των συνταξιούχων λαμβάνει λιγότερο από χίλια ευρώ τον μήνα, ενώ η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη, το 2018 αντιστοιχούσε στο 16,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της χώρας.