24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Χ.Σιδερόπουλος: «Απαραίτητη η στήριξη του πρωτογενή τομέα για την επανεκκίνηση της οικονομίας»




Μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κι από τους πλέον έμπειρους αγροτοσυνδικαλιστές του νομού, ο
Χρήστος Σιδερόπουλος μίλησε ...
σήμερα στην εκπομπή «Pressing στην Επικαιρότητα», εκθέτοντας.. την υφιστάμενη κατάσταση στον πρωτογενή τομέα κι εκτιμώντας τις ανάγκες του με δεδομένη την κρίση στην οποία περιέρχεται η οικονομία.


Δεδομένου πως όλοι συμφωνούν ότι η επόμενη μέρα για την Ελλάδα και ειδικότερα για την περιοχή της Λάρισας, πρέπει να πατήσει στην πρωτογενή παραγωγή, ο κ.Σιδερόπουλος τόνισε πως «το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο, κατ’ αρχάς για τους κτηνοτρόφους, που λόγω των παραδόσεων του Πάσχα έχουν κάνει την επένδυσή τους και μαζί τους όσοι ασχολούντια με την ανθοκομία και τα θερμοκήπια, αλλά και οι ψαράδες, καθώς φέτος οι ψαροταβέρνες δεν πρόκειται να λειτουργήσουν. Ακολουθούν όμως κι άλλοι πολλοί», για τους οποίους συνέχισε:
«Αν θεωρήσουμε ότι το κονδύλι των 150 εκατ. ευρώ καλύψει κάτι από τη ζημιά όσων προανέφερα, υπάρχουν κι άλλοι πολλοί συνάδερφοι που πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης. Δεν μπορεί ας πούμε στις λαϊκές αγορές να συμμετέχει το 50% των δικαιούχων ανά εβδομάδα, να υπόκεινται ζημιά και οι αυθεντικοί παραγωγοί να μη συμμετέχουν στα μέτρα, ενώ οι μεταπωλητές να μπαίνουν κανονικά».


Ειδικότερα για τους κτηνοτρόφους και τη μη άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για το αρνί, ο κ.Σιδερόπουλος εξήγησε πως καλό είναι κάθε πιθανή αποζημίωση να τεθεί στο τραπέζι αργότερα, καθώς τώρα θα επηρέαζε αρνητικά τις τιμές, που ίσως μπορούν να σταθούν σε κάποιο επίπεδο καθώς όλοι οι Έλληνες θα καταναλώσουν εγχώρια παραγωγή».


Ωστόσο, από κει και πέρα ο κ.Σιδερόπουλος τόνισε πως επιβάλλεται «καλή οργάνωση πρωτοβουλιών από πλευρά κυβέρνησης και διάνοιξη «πράσινων δρόμων» προς το εξωτερικό, ώστε τα προϊόντα να διατεθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να τονωθεί η ελληνική και η τοπική μας οικονομία», αναγνωρίζοντας ως αυτονόητο το γεγονός ότι ο πρωτογενής τομέας θα είναι από τους βατήρες επανεκκίνησης της χώρας, μαζί με τον τουρισμό, «ο οποίος απαιτεί επίσης για κατανάλωση ποιτικά ελληνικά προϊόντα».


Μιλώντας εξάλλου ειδικότερα και για το βαμβάκι και άλλες καλλιέργειες που έρχονται μπροστά, κατέληξε λέγοντας ότι «έχουμε χρόνο ως το Νοέμβριο που θα γίνει η αποτίμηση της χρονιάς, ώστε με τη σωστή πολιτική και την απαραίτητη τόνωση της ρευστότητας των αγροτών, να εκμεταλλευτούμε κάθε συγκυρία που μπορεί να ‘ναι και ευνοϊκή για τα ελληνικά προϊόντα, ώστε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό και τότε πια να μετρήσουμε τα μεγέθη και τις επιπτώσεις της πανδημίας συνολικά στον αγροτικό τομέα».