24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

“Η Λιβύη εξελίσσεται σε νέα Συρία” δηλώνει ο Γάλλος ΥΠΕΞ που ανησυχεί


Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στη 

Λιβύη είναι πολύ ανησυχητική, προειδοποιώντας ότι ...
το σενάριο της Συρίας επαναλαμβάνεται στη
βορειοαφρικανική χώρα.

«Η κρίση εντείνεται. Αντιμετωπίζουμε μια ‘συριοποίηση’ της Λιβύης», δήλωσε ο Λεντριάν στη γαλλική Γερουσία.


Η Ρωσία δεν έχει στείλει στρατιωτικούς στην Λιβύη και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) δεν έχει λάβει κάποιο σχετικό αίτημα, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ, στο πρακτορείο Interfax.

Χθες ο αμερικανικός στρατός , είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία έστειλε στην Λιβύη δικά της μαχητικά αεροσκάφη για να παράσχει αεροπορική κάλυψη στους μισθοφόρους της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας «Βάγκνερ», εκφράζοντας την ανησυχία του για περαιτέρω κλιμάκωση των συγκρούσεων στην Λιβύη.

«Είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των ζητημάτων στην Λιβύη, ώστε όλες οι πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών, χωρίς να προσπαθούν να βρουν υποστήριξη στο εξωτερικό και βασιζόμενες στην υποστήριξη αυτή να επιδιώκουν την επίτευξη των στόχων τους» δήλωσε ο Τζαμπάροφ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Κονσταντίν Κόσατσεφ, σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν, δήλωσε στο Interfax ότι η Ουάσιγκτον με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να υπονομεύσει και να συκοφαντήσει τις προσπάθειες της Ρωσίας που προσβλέπουν στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στην Λιβύη.

Πηγές: Reuters, Interfax