24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Ο Μαρινάκης έβαλε στο παντελόνι 2,7 εκατ. ευρώ με το 1-0....o ΠΑΟΚ Το ποσό των 190.000 ευρώ


Ο Μαρινάκης έβαλε στο παντελόνι 2,7 εκατ. με το 1-0 και το γκολ που πέτυχε προχθές ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις του ..αγώνα με την Μαρσέιγ. Ο ΠΑΟΚ τι ταμείο έκανε με το χθεσινό 1-1 κόντρα στην κυπριακή Ομόνοια στην Τούμπα; Το ποσό των 190.000 ευρώ. Έσοδο που δεν συγκρίνεται με το μπόνους από την UEFA στον πρωταθλητή. 

Ο μεν Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πανέτοιμος σε παιχνίδι ευρωπαϊκό, με ποδοσφαιριστές που είχαν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, αλλά στην ΠΑΕ με την οποία έχουν συμβόλαιο. Ο δε ΠΑΟΚ διέπραξε μια ακόμα αποτυχία στην Ευρώπη; Πέρα από την όποια αξία ζυγίζουν οι δυο ομάδες, τη διαφορά τους την ορίζει η νοοτροπία που τις χαρακτηρίζει.

Ο μεν ΠΑΟΚ- όπως άλλωστε και ο Ολυμπιακός, και όλες οι ομάδες- ιδρύθηκε ως σωματείο, αλλά παραμένει σωματείο. Ο δε Ολυμπιακός έχει προχωρήσει με βήματα ουσίας σε αντιλήψεις και πρακτικές που λειτουργούν στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική βιομηχανία.

Το ποδόσφαιρο σήμερα δεν είναι η μια ομάδα, πιο σωστά η μια εταιρεία να κερδίσει στο γήπεδο την άλλη εταιρεία. Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Το ζητούμενο είναι πόσα φράγκα κονομάει η ΠΑΕ, όπως έτσι σκέπτεται η κάθε ανώνυμη εταιρεία.

Για δεκαετίες ο ΠΑΟΚ ήταν αιχμάλωτος της νοσηρής συμπεριφοράς «Μας αδικάνε, μας πολεμάνε, είμαστε στόχος του παρασκηνίου... ». Το ίδιο κλαψιάρης είναι και Ολυμπιακός όποτε χάνει το πρωτάθλημα. Στο φινάλε βαλκανικές ομάδες και οι δυο. 

Έλα, όμως, που κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός, και χωρίς να σταματήσει να αντιδρά όπως κάθε ντόπια παραδοσιακή ομάδα, μπήκε στο νόημα της σύγχρονης εποχής. Αξιοποίησε το λαϊκό του εκτόπισμα, την επιρροή στο οπαδικό του κοινό και εκμεταλλεύτηκε τις δυνατότητες κερδοφορίας της ΠΑΕ. Ασφαλώς ο Ολυμπιακός, και κάθε ελληνική ΠΑΕ, είναι αδύνατον να φτάσει στην αφρόκρεμα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Αυτά δεν γίνονται.

Καμιά ΠΑΕ σήμερα με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, π.χ., σαν τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, είναι σε θέση να ανταγωνιστεί ευρωπαϊκές ομάδες του μεγάλου ποδοσφαιρικού κεφαλαίου. Η ελληνική ΠΑΕ, αν σκοπεύει να κερδίζει χρήματα με τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όπως κάνει ο Ολυμπιακός, οργανώνεται επαρκώς και καταλλήλως σε στελέχη, κατ΄ αρχάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου