24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Έδωσε ζωή σε πέντε ανθρώπους

26 Μαΐου 2009, 17:40

του Μανώλη Βάϊα

Αερογέφυρα ζωής για πέντε ανθρώπους στήθηκε μεταξύ Πτολεμαΐδας, Θεσσαλονίκης και Αθήνας, σε μια μαραθώνια επιχείρηση για την μεταφορά και τη μεταμόσχευση των οργάνων ενός 62χρονου από την Καστοριά.

Ο άτυχος άνδρας έμεινε κλινικά νεκρός μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη την περασμένη εβδομάδα και νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του “Μποδοσάκειου” νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Καθώς δεν υπήρχε ελπίδα ανάκαμψης, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής παρά την οδύνη τους οι συγγενείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.

Αμέσως, οι γιατροί ήρθαν σε επαφή με το κέντρο μεταμοσχεύσεων στην Αθήνα, ώστε να βρεθούν συμβατοί λήπτες, ενώ το πρωί του Σαββάτου έφτασαν στην Πτολεμαΐδα τρεις χειρουργοί από τα νοσοκομεία “Ιπποκράτειο” και “ΑΧΕΠΑ” της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αφαίρεσαν το ήπαρ, τους νεφρούς και τους κερατοειδείς του άτυχου 62χρονου.

Τα όργανα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν στο “Ιπποκράτειο” οι μεταμοσχεύσεις του ήπατος και των δύο νεφρών και στη χειρουργική οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ” οι μεταμοσχεύσεις των δύο κερατοειδών με απόλυτη επιτυχία.

εκτυπώστε το στείλτε το


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου