24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Περικοπές 1.500 θέσεων

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Περικοπές 1.500 θέσεων

Εθελουσία έξοδος 1.500 υπαλλήλων τα επόμενα τρία χρόνια, κλείσιμο και μετεγκατάσταση καταστημάτων, κεντρική διαχείριση της πιστοληπτικής ικανότητας των πελατών της, συγκέντρωση των κεντρικών υπηρεσιών και μεταφορά τους εκτός κέντρου είναι μερικά από τα άμεσα μέτρα που λαμβάνει η Εμπορική Τράπεζα, ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης και να επανέλθει στην κερδοφορία.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία 57 καταστημάτων, να μετεγκατασταθούν 33 καταστήματα σε περισσότερο κερδοφόρες περιοχές, ενώ ενδέχεται να ξεκινήσει η λειτουργία 22 νέων καταστημάτων σε περιοχές με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Επίσης, για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, οι Κεντρικές Υπηρεσίες θα μεταφερθούν με στόχο τη στέγαση του προσωπικού σε κτίριο εκτός του κέντρου των Αθηνών, καθώς αυτήν τη στιγμή το προσωπικό της Τράπεζας στεγάζεται σε 20 κτίρια στην Αθήνα. Το χρονικό πλαίσιο αυτών των δράσεων καλύπτει την περίοδο 2009-2011. Σύμφωνα με την Εμπορική, ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχει δεχθεί τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την κρίση, κάτι που έχει επηρεάσει όλες τις ελληνικές τράπεζες το τελευταίο έτος, έχοντας αρνητικό αντίκτυπο στα αποτελέσματά τους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009. Η κρίση αυτή ουσιαστικά κατέστησε αναγκαία την εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών για τη δημιουργία των κατάλληλων δομών που θα επιτρέψουν την αναστροφή της αρνητικής πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου