24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Εντοπίστηκε το «Αρίων» μετά από επίθεση του ισραηλινού ναυτικού




Δ




Ισραηλινή επίθεση δέχτηκε περίπου στις 15:30 το πλοίο «Αρίων» που κατευθυνόταν προς τη Γάζα, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια. Προς το λιμάνι του Ασντόντ κατευθύνεται πλέον το πλοίο, το οποίο κατέλαβαν άνδρες του ισραηλινού Ναυτικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, το πλήρωμα και οι επιβάτες του σκάφους θα παραδοθούν στις λιμενικές αρχές και η ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε θα φτάσει οδικώς στη Λωρίδα της Γάζας, αφού περάσει πρώτα από ενδελεχή έλεγχο.

Οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι το «Αρίων» προειδοποιήθηκε δια του ασυρμάτου να μην επιχειρήσει το σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας και όταν το πλήρωμά του αγνόησε την εντολή, πλευρίστηκε από σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση κατάληψής του ολοκληρώθηκε χωρίς να πέσουν πυροβολισμοί.

Το «Αρίων», που είχε χτυπηθεί από το Ισραήλ σε αντίστοιχη αποστολή στις 15 Ιανουαρίου, μετέφερε 21 άτομα, σε μία διεθνή ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα. Ανάμεσά τους και η Αμερικανίδα βουλευτής, Σ. ΜακΚίνυ αλλά και η βραβευμένη με Νομπέλ Ειρήνης, Μ. Μαγκουάιρ. Το πλοίο ξεκίνησε χθες το πρωί από την Κύπρο κατευθυνόμενο προς τη Γάζα και τα ξημερώματα δέχτηκε παρενοχλήσεις από το ισραηλινό ναυτικό.

Σήμερα το μεσημέρι δέχτηκε εκ νέου επίθεση, περίπου 20 μίλια έξω από τη Γάζα. Το πλοίο ταξιδεύει με ελληνική σημαία ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι η επίθεση έγινε όταν το πλοίο βρισκόταν σε διεθνή χωρικά ύδατα. Ο «Αρίων» μετέφερε τρεις τόνους ιατρικού εξοπλισμού, οικοδομικά υλικά και ηλεκτρικά καλώδια, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν διεθνούς φήμης προσωπικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου