24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

"Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, όπως 'επανίδρυση'. Χρειάζεται απλά το κράτος να λειτουργεί με σεβασμό στον πολίτη"

Την αλλαγή νοοτροπίας στη λειτουργία του κράτους έθεσε ως εθνικό στόχο και προτεραιότητα ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τη συνάντησή του με το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή. Αναφερόμενος στην πρόσφατη έκθεση του κ. Ρακιντζή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως αποδεικνύει ότι σήμερα η διαφθορά, η αδιαφάνεια και η ανομία στο Δημόσιο ξεπερνούν συχνά και την πιο νοσηρή φαντασία.

Υπερασπιζόμενος το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. παπανδρέου σημείωσε ότι μια κυβέρνηση, για να προσφέρει στο τόπο, οφείλει να χτίζει πάνω σ’ αυτά που παραλαμβάνει, όχι να καταστρέφει. Διευκρίνισε η κυβέρνηση επέλεξε να απαξιώσει τα θετικά που παρέλαβε, όπως είναι τα ΚΕΠ, το ΑΣΕΠ και οι Ανεξάρτητες Αρχές, αντί να χτίσει πάνω σε αυτά.

"Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, όπως 'επανίδρυση'. Χρειάζεται απλά το κράτος να λειτουργεί με σεβασμό στον πολίτη", σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δανειζόμενος το προεκλογικό σύνθημα του Μπαράκ Ομπάμα, πρόσθεσε: Μπορούμε να το κάνουμε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε αυτονόητη τη στήριξή του στο έργο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σημειώνοντας ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να μπορούν να αποδίδουν ουσιαστικό έργο πρέπει να είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητοι απέναντι στα κόμματα και την εκάστοτε εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου