24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

H Βάσω Παπανδρέου μιλά στο Press-gr...

.
Συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών: Τίποτα δεν έχει κλειδώσει πριν από την κάλπη - δεν χωράει αλαζονεία - τα παθήματα, με τα λάθη του παρελθόντος, μας έγιναν μαθήματα- εκτός από ανανέωση χρειάζεται εμπειρία και υπευθυνότητα - ο λαός αποφασίζει για τη δοσολογία του μίγματος - η αντιμετώπιση των προκλήσεων απαιτεί στελέχη που έχουν τιμήσει την ψήφο των πολιτών με το έργο και τη συμπεριφορά τους.
.
"Τίποτα δεν έχει κλειδώσει πριν από την κάλπη και δεν χωράει καμία αλαζονεία" επισημαίνει η Βάσω Παπανδρέου εν όψει των εκλογών της Κυριακής και εξηγεί γιατί ο τόπος χρειάζεται "ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση". Στη συνέντευξή της προς το Press-gr, κ. Παπανδρέου αναγνωρίζει ευθαρσώς ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη κατά το παρελθόν αλλά "το πάθημα μας έγινε μάθημα", όπως σημειώνει χαρακτηριστικά. Η πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που είναι υποψήφια στην Β' Αθηνών, αναφέρεται και στο θέμα της ανανέωσης υπογραμμίζοντας ότι "ταυτόχρονα χρειάζονται και εμπειρία και υπευθυνότητα", "χρειάζονται και στελέχη που με το έργο τους και τη συμπεριφορά τους έχουν τιμήσει την ψήφο των πολιτών" και ότι "τη δοσολογία", στο "μίγμα" ανανέωσης και εμπειρίας, "την αποφασίζει ο ελληνικός λαός".

Ερ: Το προεκλογικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί δείχνει άνετη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύετε ότι έχει κλειδώσει η αυτοδυναμία;
Απ:
Τίποτα δεν έχει κλειδώσει πριν από την κάλπη. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στους πολίτες και δεν χωράει καμία αλαζονεία. Βεβαίως, επιθυμία μας αλλά και ανάγκη για τη χώρα, είναι να έχουμε αυτοδυναμία. Για να υπάρξει συνεργασία, σε κυβερνητικό επίπεδο, απαιτούνται προγραμματικές συγκλίσεις, κάτι που...

δεν υπάρχει και έτσι θα αναγκαστούμε να ξαναπάμε σε εκλογές. Αυτό όμως δεν είναι καλό για τη χώρα, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο την ακυβερνησία και την αβεβαιότητα, χρειάζεται μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Ερ: Πολλοί λένε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ξεχάσει τον κακό του εαυτό. Τί απαντάτε;
Απ: Είμαι η τελευταία που θα πω ότι δεν κάναμε λάθη. Άλλωστε γι΄αυτό και ο ελληνικός λαός μας έστειλε δύο φορές στην αντιπολίτευση. Πιστεύω ότι το πάθημα μας έγινε μάθημα. Αλλάξαμε και ζητούμε να μας εμπιστευθεί και πάλι ο ελληνικός λαός τη διακυβέρνηση της χώρας. Έχουμε σχέδιο, έχουμε εμπειρία και όραμα για να βάλουμε τέρμα στον κατήφορο που οδήγησε τη χώρα η διακυβέρνηση της Ν.Δ. επί 5,5 χρόνια. Στόχος μας είναι η ανάκαμψη της οικονομίας, να νοικοκυρέψουμε τη χώρα, να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή, να αλλάξουμε το μοντέλο ανάπτυξης για να γίνουμε ανταγωνιστικοί, και να δημιουργήσουμε μία δίκαιη κοινωνία. Απαραίτητη προϋπόθεση γι΄αυτό είναι να λειτουργήσουμε με βάση αξίες, κανόνες και αρχές. Να επιβάλλουμε αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια, για να ξαναδώσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία στη νέα γενιά. Το παράδειγμα βεβαίως πρέπει να το δώσει, πρώτα και πάνω απ΄όλα, η ίδια η κυβέρνηση.
Ερ: Γίνεται μεγάλη συζήτηση περί ανανέωσης, πώς τη σχολιάζετε;
Απ:
Κάθε οργανισμός για να διατηρείται ζωντανός χρειάζεται ανανέωση, νέους ανθρώπους με νέες ιδέες, ικανότητες και διάθεση προσφοράς. Ταυτόχρονα όμως, οι τεράστιες προκλήσεις και τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, χρειάζονται και εμπειρία και υπευθυνότητα. Χρειάζονται και στελέχη με πολιτική εμπειρία, στελέχη που με το έργο τους και τη συμπεριφορά τους έχουν τιμήσει την ψήφο των πολιτών. Χρειάζεται ένα μίγμα και τη δοσολογία την αποφασίζει ο ελληνικός λαός.
Ερ: Ως υπεύθυνη του τομέα Άμυνας για το ΠΑΣΟΚ, πιστεύετε ότι οι δαπάνες του προϋπολογισμού πρέπει να μειωθούν;
Απ:
Το ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον, αλλά κυρίως η στρατηγική της Τουρκίας υποχρεώνει την Ελλάδα να διαθέτει πολύτιμους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους στην Εθνική Άμυνα για να διαθέτουμε αξιόπιστη και αποτελεσματική αποτροπή. Η ισχυρή άμυνα όμως δεν εξαρτάται μόνον από τους εξοπλισμούς. Καθοριστική σημασία έχει το ανθρώπινο δυναμικό, η εκπαίδευσή του και η δομή των ενόπλων δυνάμεων , στα οποία χρειάζονται ριζικές αλλαγές. Είναι άμεση ανάγκη ο εξορθολογισμός των δαπανών, σε όλα τα επίπεδα. Άμεση προτεραιότητα είναι η αξιοποίηση του υπάρχοντος εξοπλισμού. Οι ελλείψεις σε πυρομαχικά και ανταλλακτικά είναι τραγικές. Είναι απαράδεκτο εξοπλισμός για τον οποίο ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει δισεκατομμύρια ευρώ να μην αξιοποιείται και να προχωρά η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε εξαγγελία νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχει ξεκινήσει η Ν.Δ. θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση με γνώμονα τις πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων και τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Οι όποιες προμήθειες γίνονται θα πρέπει να είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Ο εξορθολογισμός των δαπανών και οι διαρθρωτικές αλλαγές μπορούν να οδηγήσουν και σε ενίσχυση του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων και σε μικρότερη επιβάρυνση των ελλήνων φορολογούμενων.
Ερ: Με αυτά τα δεδομένα ποια πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων;
Απ: Η προώθηση των εθνικών μας θεμάτων απαιτεί ισχυρή οικονομία συγκροτημένη και στοχευμένη εξωτερική πολιτική, διεθνή παρουσία και αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας, στο γεωπολιτικό χώρο που ευρισκόμαστε. Η αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων απαιτεί σαφή στρατηγική. Χρειάζεται αποφασιστική παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και σοβαρή αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων, που αφορούν την άμυνα και ασφάλεια της χώρας. Απαραίτητη προϋπόθεση γι΄αυτό είναι η στενή συνεργασία και ο συντονισμός δράσης όλων των βασικών φορέων σχεδιασμού και διαμόρφωση της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της χώρας. Είναι σαφές ότι η παράνομη τουρκική πτητική δραστηριότητα στο Αιγαίο αγνοεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Η ηγεσία της γειτονικής χώρας , παρά τις όποιες διακηρύξεις της, δεν σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και δεν επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας με την Ελλάδα. Δυστυχώς την τελευταία πενταετία η κυβέρνηση της Ν.Δ. εφαρμόζοντας μία κοντόφθαλμη πολιτική, ενίσχυσε την τουρκική επιθετικότητα. Αρχικά απεμπόλησε με πολύ μεγάλη ευκολία τη συμφωνία του Ελσίνκι, που εξ ορισμού έθετε πλαίσιο ελέγχου και διαχείρισης της τουρκικής απειλής, και στη συνέχεια, στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δεκεμβρίου του 2008, όταν αποφασίστηκε αναβαθμισμένος ρόλος της Τουρκίας, επέδειξε ανεξήγητη αδράνεια. Και στις δύο περιπτώσεις η ελληνική στάση συνέτεινε στη δημιουργία συνθηκών που αύξησαν την προκλητικότητα της γειτονικής χώρας.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου