24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Εκλογές τον Ιούνιο λόγω κατάρρευσης της κυβέρνησης


Επιμέλεια: Στράτος Μωραΐτης

Η Ολλανδία οδεύει προς τις κάλπες τον Ιούνιο για τη σύσταση νέου κοινοβουλίου, έπειτα από την κατάρρευση το Σαββατοκύριακο του κυβερνητικού συνασπισμού κομμάτων, ως αποτέλεσμα έντονων διαφωνιών για την παραμονή των ολλανδικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.


Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου και ο πρωθυπουργός της χώρας Jan Peter Balkenende θα παραμείνει στη θέση του, αποκλειστικά και μόνο για την αντιμετώπιση εκτάκτων θεμάτων.


"Η βασίλισσα ζήτησε από τον απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο να διευκολύνει τη διάλυση του κοινοβουλίου σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε οι βουλευτικές εκλογές να διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου," σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης.


Τέσσερα χρόνια στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν

Περίπου 2.000 άτομα αποτελούν την ολλανδική στρατιωτική δύναμη που βρίσκεται εγκατεστημένη από το 2006 στη νότια αφγανική επαρχία Uruzgan, μετρώντας 21 νεκρούς κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων.


Υπενθυμίζεται ότι η παραμονή των ολλανδικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν έχει παραταθεί ήδη μια φορά, καθώς ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν το 2008, αλλά παρέμειναν, καθώς καμία άλλη χώρα του ΝΑΤΟ δεν προσφέρθηκε να τους αντικαταστήσει.


Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που οδήγησαν στην κατάρρευση της κυβέρνησης, η στρατιωτική δύναμη θα πρέπει να παραμείνει στη Μέση Ανατολή έως τον Αύγουστο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου