24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου από την ΚΕΔ για όλη την Ελλάδα κατατέθηκε στον κ.Γ.Παπανδρέου


Σχέδιο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε όλη τη χώρα παραδόθηκε πριν λίγες μέρες από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ) στον κ.Γ. Παπανδρέου. Και όπως πληροφορείται η Voria.gr, οι προτάσεις που κάνει, αν γίνουν αποδεκτές, θα φέρουν τα πάνω - κάτω ακόμα και στο ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων, προτείνεται η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου σε τρία άλλα κτίρια του κέντρου της Αθήνας, μέσα σε διάστημα δύο ετών από σήμερα, ενώ το συγκεκριμένο κτίριο προβλέπεται ότι θα έχει χρήση καθαρά εθιμοτυπική.

Όμως, το σημαντικότερο στοιχείο της έκθεσης - πέραν του εντυπωσιασμού - είναι αυτό το οποίο αφορά στην εξοικονόμηση πόρων από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του κράτους. Υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση θα μπορούσε να προσεγγίσει ακόμα και τα 300 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο, υπό τις παρούσες κακές δημοσιονομικές καταστάσεις, θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο, έως και ...σωτήριο. Η αξιοποίηση της εν λόγω περιουσίας ξεκινά αρχικά από το κέντρο της Αθήνας, μεταφέρεται στο λεκανοπέδιο, εξαπλώνεται στη Θεσσαλονίκη και αργά αλλά σταθερά επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα. Οι συντάκτες της έρευνας έχουν ετοιμάσει χάρτες, προτάσεις κι εναλλακτικές λύσεις για όλες τις χρήσεις κι απλώς περιμένουν το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό για να ξεκινήσουν την υλοποίηση του project.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου