24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Παραχώρηση 450-600 στρεμμάτων για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ

ΚΑΤΙ ΣΑΣ ΓΡΑΨΑΜΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ....dunamitisppress
Έκταση 450 έως 600 στρεμμάτων προκειμένου να εγκατασταθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στο χώρο του Α-ΤΕΙΘ παραχωρεί το Ίδρυμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Α-ΤΕΙ, Παύλο Καρακολτσίδη.

«Η έκταση αυτή είναι στη διάθεση της ΔΕΘ, προκειμένου να μετακινηθεί ακόμη και αύριο. Το ΤΕΙ δεν είναι «ανάχωμα» στις προσπάθειες μετεγκατάστασης. Υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες εκτάσεις στην περιοχή, η διάθεση των οποίων μπορεί να συζητηθεί στη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε ο κ. Καρακολτσίδης, το απαιτούμενο μέγεθος οικοπεδικής γης για να
δεχθεί εγκαταστάσεις ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου πρέπει να φθάνει τα 600 – 1000 στρέμματα. Η περιοχή του Α-ΤΕΙΘ στη Σίνδο .....πληρεί όλα τα κριτήρια επάρκειας, διαθεσιμότητας και προσπελασιμότητας του χώρου και ταυτόχρονα ικανοποιεί την ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στο Α-ΤΕΙΘ, είναι ελεύθερη, δεν διεκδικείται από κανέναν άλλον φορέα και δεν υπάρχουν καταληψίες. Είναι ένα αγρόκτημα συνολικής έκτασης 1.330 στρεμμάτων με διαθέσιμο χώρο 882,5 στρέμματα.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Εχεδώρου Σπύρο Σταματάκη, που βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το ΤΕΙ για το θέμα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει διαθέσει ήδη το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για τις διαδικασίες της μετεγκατάστασης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η αναπροσαρμογή της μελέτης που προέβλεπε τη φιλοξενία της διεθνούς έκθεσης EXPO 2008 στην περιοχή.

Παράλληλα, δήμος και ΤΕΙ συνεργάζονται σε θέματα εξυπηρέτησης των φοιτητών του Ιδρύματος. Ήδη, έχει αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών που διαμένουν στη Σίνδο, ενώ έχει δρομολογηθεί από το δήμο λεωφορείο που συνδέει την περιοχή και τη Θεσσαλονίκη με τα ΤΕΙ, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι σπουδαστές.

Εξάλλου, έτοιμος να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στο χωροταξικό σχεδιασμό που θα φέρει η εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας, στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης», δηλώνει ο δήμαρχος Εχεδώρου, Σπύρος Σταματάκης, ο οποίος ελπίζει να λάβει το χρίσμα για το νέο δήμο Δέλτα που θα φέρει η συνένωση του δήμου Εχεδώρου με τους δήμους Αξιού και Χαλάστρας.

«Ελπίζω να συνεχίσω το έργο μου και στο δήμο Δέλτα», δήλωσε ο κ. Σταματάκης σε σχετική συνέντευξη τύπου και συμπλήρωσε: «Ο πολιτικός μου χώρος είναι γνωστός. Θα είναι χαρά μου να πάρω το χρίσμα από την ηγεσία του χώρου που ανήκω. Έχουν γίνει και γίνονται συζητήσεις για το θέμα. Αυτό που θέλω είναι το καλύτερο».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, ο δήμος Εχεδώρου έχει εμπειρία από τη σύνθεση διαφορετικών χαρακτηριστικών της κοινωνίας, καθώς είναι ο «μεγαλύτερος Καποδιστριακός δήμος» της Θεσσαλονίκης, και θα προσπαθήσει για το καλύτερο του δήμου που θα δημιουργηθεί από τον «Kαλλικράτη»
Voria.gr

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το Διαβάστε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου