24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Αδειάζουν και κλείνουν οι τοπικές επιτροπές της ΝΔ στην Αθήνα..

ΝΔ: Υπό διάλυσιν...

Φαρσοκωμωδία οι εσωκομματικές εκλογές!

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη



Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται η εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη διοικήσεων στις Δημοτικές Τοπικές Επιτροπές και Νομαρχιακές Επιτροπές της Νέας Δημοκρατίας μια ημέρα πριν από τη διαδικασία. Στις τέσσερις Νομαρχιακές Επιτροπές της Α' Αθήνας η εικόνα είναι καταδηλωτική διάλυσης και με μεγάλο κόπο οι διορισμένες εφορευτικές επιτροπές κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων, παραβιάζοντας όλες τις εγκυκλίους της Γραμματείας Οργανωτικού καθώς και...
το καταστατικό του κόμματος. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα παρακάτω γεγονότα:
-Τουλάχιστον 8 από τις 49 Δημοτικές Τοπικές Επιτροπές που υπήρχαν δήλωσαν αδυναμία λειτουργίας λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος των μελών να ασχοληθούν
-Ιδιαίτερα χαμηλό ενδιαφέρον στις υποψηφιότητες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι οι ΔΗΜΤΟ στις οποίες για την θέση του Προέδρου οι υποψηφιότητες είναι περισσότερες από μία ,συγκεκριμένα ήταν 2 στις 41 . Ακόμα χαμηλότερο είναι το ενδιαφέρον για συμμετοχή και εκλογή στα συμβούλια των ΔΗΜΤΟ, όπου με το ζόρι κλείνουν τις προβλεπόμενες από τον κανονισμό 10 υποψηφιότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι έχουν επιστρατεύσει οικογένειες συγγενείς και φίλους για να καλύψουν τα κενά.
-Το ποσοστό των στελεχών τα οποία δεν θέλουν να υποβάλλουν ξανά υποψηφιότητα υπερβαίνει το 60%. Στην θέση τους προωθούνται σταθερά και απροκάλυπτα στελέχη που προέρχονται από την Πολιτική Άνοιξη και συγγενικά τους πρόσωπα για να καλύψουν τις κενές θέσεις υποψηφιοτήτων.
-Οι ποσοστώσεις που έχει εξαγγείλει ο Αντώνης Σαμαράς, με κάθε επισημότητα, ως κρίσιμες και σημαντικές παρεμβάσεις για την ανανέωση του κόμματος αποδείχθηκαν «κούφια λόγια» και πολύ πρόχειρες κινήσεις «εντυπωσιασμού». Έτσι για την εκλογή των συμβουλίων ΔΗΜΤΟ ( ποσοστώσεις 20% νέοι έως 35, 20% πρώτη φορά εκλεγμένοι, 30% γυναίκες ) κατέρρευσαν και είναι αδύνατον να τηρηθούν λόγω της πρωτοφανούς έλλειψης ενδιαφέροντος.
Το κλίμα που επικρατεί στις οργανώσεις της Αθήνας είναι χαρακτηριστικό της διάλυσης και αποσύνθεσης που επικρατεί σε όλες τις οργανώσεις του κόμματος μια μέρα πριν από τις πολυδιαφημισμένες εκλογές του Α.Σαμαρά. Οι μεθοδεύσεις, οι αποκλεισμοί, η ίντριγκα έχουν οδηγήσει σημαντική μερίδα στελεχών των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ στην Αθήνα, τα οποία στο παρελθόν συμμετείχαν ενεργά σε αυτές τις διαδικασίες, όχι μόνο να μη συμμετέχουν αλλά να αποχωρίσουν αηδιασμένοι με δηλώσεις διαγραφής και αποχώρησης από μέλη του κόμματος, τόσο προς τη γραμματεία Οργανωτικού όσο και στις Νομαρχιακές επιτροπές που ανήκουν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός τους μόνο τις τελευταίες 3 μέρες ξεπερνά τους 500.
Είναι πλέον φανερό ότι αποτελεί κακόγουστο ανέκδοτο η προσδοκία για μεγάλη συμμετοχή στις αυριανές εσωκομματικές εκλογές. Αλλά η Γραμματεία Οργανωτικού για άλλη μια φορά θα κάνει το χρέος της και θα πάρει τα «κατάλληλα μέτρα» για να παρουσιάσει για άλλη μια φόρα πολυπληθείς αυθόρμητους ψηφοφόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου