24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Σε Hellas Vegas μετατρέπεται η υπό τριπλή επιτήρηση χώρα μας, καθώς η κυβέρνηση απαντά με τζόγο παντού στη βαθιά ύφεση... και όποιος αντέξει.

ΕΛ-ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ με απελευθέρωση τζόγου


Σε Hellas Vegas μετατρέπεται η υπό τριπλή επιτήρηση χώρα μας, καθώς η κυβέρνηση απαντά με τζόγο παντού στη βαθιά ύφεση... και όποιος αντέξει.

Εμβρόντητος μένει κανείς με το πεντασέλιδο «Ενημερωτικό σημείωμα για το υπουργικό συμβούλιο» που διενεμήθη προχθές από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου οι ομόλογοί του να ενημερωθούν για το νομοσχέδιο-καταιγίδα που έρχεται, με το οποίο ο τζόγος απελευθερώνεται, πολλαπλασιάζεται και φωτογραφίζεται ως προς τα συμφέροντα.
Η μεγάλη προσφορά της κυβέρνησης προς τους πολίτες, πάντως, θα είναι «η δημιουργία δικτύου απεξάρτησης από τον εθισμό» (έτσι γράφει το σημείωμα του υπουργού, σελ. 4) για την προστασία από τον τζόγο-παντού.

Μοιράζει δισ.
Το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο απελευθερώνεται, διαδίδεται και εγκαθίσταται η εντατικότερη μορφή τζόγου στη χώρα, περιγράφεται ως ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων, με την κυβέρνηση να έχει επιλέξει ότι θα μοιράσει την τράπουλα των δισεκατομμυρίων ευρώ .........


ετησίως σε 3 με 4 ισχυρούς, υψηλού προφίλ παίκτες.

Οι βασικές παρεμβάσεις θα γίνουν για τη δημιουργία αγοράς «φρουτακίων», δηλαδή Video Lottery Terminals, με την εγκατάσταση 50.000 μηχανών στην επικράτεια, και για την αδειοδότηση φορέων του διαδικτυακού ηλεκτρονικού στοιχήματος. Εξι με εφτά συνολικά άρχοντες του τζόγου θα αναδειχθούν από διαδικασίες ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, τις οποίες το υπουργείο προκρίνει, έναντι του μοντέλου του απροσδιόριστου αριθμού παρόχων που προτείνουν σύσσωμα οι εμπλεκόμενοι με το θέμα φορείς.

Αυτές θα αφορούν τρεις άδειες για τα Videolotto και 3 με 4 άδειες για το διαδικτυακό στοίχημα.

ΟΠΑΠ-Intralot

Ηδη για τα 50.000 νέα «φρουτάκια» η «Ε» έχει παρουσιάσει αναλυτικά τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου με το οποίο φωτογραφίζει ως προτιμητέους τον ΟΠΑΠ και τη «σύντροφό του» Intralot, ενώ το Δημόσιο υποστηρίζει ότι μπορεί να εξασφαλίσει εφάπαξ έσοδα από την αδειοδότηση ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Ως προς το διαδικτυακό στοίχημα, που όπως αναφέρεται στο σημείωμα δημιουργεί παράπλευρες σημαντικές απώλειες εσόδων για το Δημόσιο, λόγω της έλλειψης πλαισίου προτείνονται:

* Ορισμός του εξ αποστάσεως στοιχηματισμού και προσδιορισμός των επιτρεπόμενων και απαγορευμένων μορφών.

Υποχρεωτικά .gr

* Οι ιστοχώροι υποχρεωτικά πρέπει να έχουν κατάληξη .gr, ώστε να μπορούν να ελέγχονται από τις αρχές.

* Φορολόγηση των εσόδων στην πηγή κατά τη διάρκεια του στοιχηματισμού.

* Προδιαγραφές σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υποδομών και λειτουργίας του συστήματος των παρόχων, ώστε να εξασφαλίζεται η διακρίβωση της ταυτότητας των παικτών.

* Σε σχέση με το Ιπποδρομιακό στοίχημα καταιγιστικές αλλαγές συντελούνται στον ΟΔΙΕ και στη λειτουργία του, καθώς προτείνονται με το νομοσχέδιο ρυθμίσεις που αναθεωρούν την κατανομή των εισπράξεων της Ανώνυμης Εταιρείας.

Εντύπωση προκαλεί ότι προτείνεται μείωση στο ποσοστό του αναδιανεμόμενου κέρδους 80% στα επίπεδα του ανταγωνισμού (δεν αναφέρονται ποιοι είναι οι ανταγωνιστές).

* Τα διανεμόμενα ποσοστά εφεξής θα προσδιορίζονται επί των καθαρών εισπράξεων και όχι επί των ακαθαρίστων.

* Επί αλλοδαπών ιπποδρομιών που γίνονται στοιχήματα και δεν υφίστανται έπαθλα, το αντίστοιχο ποσοστό θα αποδίδεται στη Φίλιππο Ενωση Ελλάδας.

* Τεχνικά παιχνίδια, δηλαδή «φρουτάκια», θα μπορούν να εγκατασταθούν και στο δίκτυο της ΟΔΙΕ Α.Ε., ενώ μέσα στη γενική λαίλαπα καταργείται και η υποχρέωση απόδοσης προς το Ταμείο Πρόνοιας (ΤΑΠΕΑΠ) που μεταφέρεται προς τα αντιστοιχούντα ασφαλιστικά ταμεία.

Νέα αρχή

* Με το νομοσχέδιο συστήνεται νέα ρυθμιστική εποπτική αρχή στο υπουργείο Οικονομικών (κάτι που δείχνει ότι είναι ουρά του υπουργείου και όχι αρχή) για το σύνολο των τυχερών παιχνιδιών. Η νέα αρχή θα έχει ενισχυμένες αρμοδιότητες, έσοδα, ενδιαφέρουσες πληροφορίες και φυσικά καλές αποδοχές για κάποια golden boys του τζόγου.

Προσεχώς νομοσχέδιο με διατάξεις για την προστασία μας από τον εθισμό του τζόγου. Του ΟΠΑΠ, του ΟΔΙΕ, του βιντεολόττο, του ιντερνετικού στοιχήματος, του Κόκκαλη και των άλλων παικτών που προθερμαίνονται για νέες... δουλειές με την άδεια της κυβέρνησης. *
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου