24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Παρέμβαση της Διαμαντοπούλου για το Βιβλίο της Ιστορίας και την αναφορά στα Ίμια!

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ........



Σε αλλαγή επίμαχης φράσης στο βιβλίο Ιστορίας της Γ' Γυμνασίου, "Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία" που αναφέρεται στα Ίμια, προχωρεί άμεσα το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο βιβλίο, του οποίου η πρώτη έκδοση έγινε το 2007, οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς, αναφερόμενοι στην κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996, γράφουν στη σελίδα 163 ότι με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η υπουργός κ. 'Αννα Διαμαντοπούλου, με απόφασή της στις 19/10/2009, κατόπιν εισήγησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενέκρινε την ανατύπωση με βελτιώσεις του βιβλίου, στη νέα έκδοση του οποίου, τον Ιανουάριο του 2011 θα υπάρξει διόρθωση στη σελ. 163 στιχ. 19-20: “με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια” αλλάζει στο ορθό “ με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια”.

Παράλληλα, το υπουργείο θα αποστείλει συμπληρωματική εγκύκλιο για την ενημέρωση των καθηγητών, ώστε αυτές να περιλαμβάνονται στην προφορική διδασκαλία των μαθητών, μέχρι την έκδοση του νέου βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου