24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Η παρουσία του Υποψηφίου Δημάρχου Χρήστου Καραφουλίδη στο DEBATE της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης



Θετικά μηνύματα από την τηλεοπτική αναμέτρηση στη Δίον τηλεόραση απέσπασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χρήστος Καραφουλίδης. Στην τηλεμαχία της Πέμπτης απέδειξε για μια ακόμη φορά με την ευθύτητα του λόγου του και την ειλικρίνειά του  πως καθόλου τυχαία δε διεκδικεί τη διοίκηση του Νέου Δήμου Κατερίνης. Μίλησε για το πρόγραμμα του, τις ιδέες του, τα οράματα του συνδυασμού του «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Κατερίνης».

Η γνώση του και η εμπειρία του σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση φάνηκαν σε όλο το φάσμα των ερωτήσεων που οι δημοσιογράφοι του απεύθυναν. Συγκεκριμένα σε ερώτηση της κ. Διαμαντοπούλου σχετικά για το ποιον από τους έξι δήμους που συνενώνονται θεωρεί τον αδύναμο κρίκο ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Καραφουλίδης απάντησε πως ...ο αδύναμος κρίκος είναι  ίδια η Κατερίνη και πως με συνεργασία θέλει να σχεδιάσει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης έτσι ώστε να προχωρήσει σε διόρθωση των λαθών της σημερινής δημοτικής αρχής.
Στη συνέχεια σε ερώτηση του κ. Τσιμπονίδη σχετικά με τα χρέη του νέου Καλλικρατικού Δήμου ο κ. Καραφουλίδης απάντησε  πως η χώρα οδηγήθηκε βιαστικά σε μια βίαιη προσαρμογή χωρίς ο κόσμος να γνωρίζει και κατηγόρησε για αυτό τον κ. Χιονίδη ότι όφειλε να ενημερώσει τον κόσμο ως πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Για τους μόνιμους υπαλλήλους του δήμου τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα απολύσεων και επισήμανε τις υποσχέσεις του νυν Δημάρχου ( δείχνοντας και το σχετικό προ 4ετίας πρόγραμμά του κ. Χιονίδη) για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Θετικά σχολιάστηκε και η εύστοχη απάντησή του κ. Καραφουλίδη στη ερώτηση της κ. Τσιώνη για το πώς θα αντληθούν πόροι δεδομένου ότι η στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων  έχει κλείσει.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Κατερίνης» κ. Χρήστος Καραφουλίδης απάντησε πως : «Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Θα πρέπει οι πόροι της αυτοδιοίκησης να μη σπαταλούνται σε έργα βιτρίνας. Υστερήσαμε πολύ στη διεκδίκηση πόρων από το Αθηνοκεντρικό κράτος. Όλοι όμως οι παραγωγικοί φορείς του νέου Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία και με τους ιδιώτες θα πρέπει και πρέπει να συμβάλλουν στο νέο μοντέλο ανάπτυξης. Οφείλουμε να ήμαστε περισσότερο διεκδικητικοί κάτι το οποίο δεν έκανε η σημερινή διοίκηση του Δήμου και φτάσαμε να βρισκόμαστε πέμπτοι από το τέλος σε ρυθμούς ανάπτυξης.»
Και συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση της κ. Διαμαντοπούλου για το κατά πόσο δεσμεύεται ότι δε θα αυξήσει τα δημοτικά τέλη. «Αυτή την κρίσιμη ώρα το τελευταίο που πρέπει να σκεφτούμε είναι η αύξηση των δημοτικών τελών. Μήπως όμως δεν έρχονται τα έσοδα που θα έπρεπε στο Δήμο, λόγω των πελατειακών σχέσεων που έχει εγκαθιδρύσει ο κ. Χιονίδης;
Για την αυτεπιστασία, οι περισσότεροι εργάτες  που δουλεύουν στα έργα του Δήμου δεν είναι Κατερινιώτες, δεν κερδίζουν πολλά από το θέμα αυτό οι άνεργοι της πόλης μας.» Απαντώντας επίσης σε ερώτηση του κ. Τσιμπονίδη για το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Χρήστος Καραφουλίδης ανέπτυξε τις προτάσεις του σχετικά με το πώς πρέπει να συνδεθεί ο θαλάσσιος και ο ορεινός τουρισμός. Μίλησε επίσης για το πώς πρέπει να ενοποιηθούν όλες οι δραστηριότητες εφόσον σήμερα με την υπάρχουσα  διοίκηση δεν υπάρχει σχέδιο για την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος.
Κλείνοντας έκανε έκκληση στους δημότες όλου του νέου Δήμου να πάνε στην κάλπη την Κυριακή 7 Νοεμβρίου και να ψηφίσουν ό,τι εκείνοι κρίνουν καλύτερο καθώς η αποχή θα σημαίνει αποδοχή της υπάρχουσας κατάστασης. Απλός στο λόγο του, επικοινωνιακός και ειλικρινής με τους τηλεθεατές καθώς και καταγγελτικός όποτε έπρεπε  έθεσε αδιαμφισβήτητα τις βάσεις για μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση  στις 14 Νοεμβρίου.
Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου