24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Κυνηγώντας… 5.000 βαρέλια ημερησίως



Νέα γεώτρηση στο κοίτασμα του Πρίνου

Σε νέα γεώτρηση στο κοίτασμα του Πρίνου προχωρά η “Energean Oil & Gas” από το προσεχές Σάββατο μέχρι και τις αρχές του 2011, με στόχο μαζί με τις επιπρόσθετες παρεμβάσεις στο κοίτασμα Ε να πιάσει τον πολυπόθητο στόχο των 5.000 βαρελιών ημερήσιας παραγωγής που είχε θέσει ήδη από τις αρχές του 2009.
Η συνολική ετήσια παραγωγή της εταιρείας για το 2010 θα ανέλθει στο 1 εκατομμύριο βαρέλια (ήτοι κάτι λιγότερο από 2.750 βαρέλια ημερησίως), με απώτερο στόχο την περαιτέρω αύξηση κατά 50% για το 2011.
Η νέα γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί σε ένα πηγάδι του “γερασμένου” κοιτάσματος του Πρίνου που είχε μείνει ανέπαφο, όπως έδειξαν μελέτες προσομοίωσης. Σε πρώτη φάση αναμένεται να προσθέσει 1.000 βαρέλια στην ημερήσια παραγωγή της εταιρείας για περίπου έναν χρόνο.
Για τον σκοπό αυτό εκμισθώθηκε ένα νέο γεωτρύπανο, το GSP Saturn, τα έξοδα μεταφοράς του οποίου στην Ελλάδα ξεπερνούν το ποσό των 2 εκατομμυρίων. Η γεώτρηση “PA35” θα πραγματοποιηθεί από την υφιστάμενη Πλατφόρμα Α, θα διαρκέσει 35 ημέρες και θα κοστίσει συνολικά 20 εκατομμύρια δολάρια! Στη συνέχεια το γεωτρύπανο θα χρησιμοποιηθεί για παρεμβάσεις στο κοίτασμα Έψιλον, με στόχο η συνολική παραγωγή να φτάσει στα 5.000 βαρέλια την ημέρα. Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της “Energean oil & gas” (“Ενεργειακή Αιγαίου”), η εταιρεία έχει επενδύσει 90 εκατ. δολάρια από το τέλος του 2007, οπότε η εξαγόρασε την “Καβάλα Oil”. Ο πρόεδρος της θυγατρικής Βαγγέλης Παππάς δήλωσε ότι “με τις γεωτρήσεις που έγιναν το 2009 και τις νέες που ξεκινούν άμεσα η “Καβάλα Oil” έχει μπει πλέον σε μια σταθερή πορεία ανάπτυξης, χωρίς αυτό να επιτρέπει τον εφησυχασμό. “Εμείς, οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία της Καβάλας βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον και προσδοκούμε σε επενδύσεις που έχουν ουσία και συμβάλλουν στη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας, στην απασχόληση και στην τοπική οικονομία της πόλης μας”, δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου