24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Μέγα σκάνδαλο γερμανικού κολοσσού στην Ελλάδα!



26f2Μπορεί ένα οικόπεδο αξίας 100.000 ευρώ να πωληθεί προς 2 εκατομμύρια ευρώ; «Φυσικά», είναι η απάντηση. Και σε ποια χώρα μπορεί να γίνει αυτό; Στην Αγκόλα πιθανώς, όπως επίσης και στη Ζιμπάμπουε αλλά και στην Ουγκάντα. Πιθανώς. Στην Ελλάδα, όμως, σίγουρα. Αυτό έχει συμβεί πολλές φορές έως τώρα στη χώρα μας. Οχι, φυσικά, μεταξύ ιδιωτών. Εκεί συμβαίνει σπάνια και για λίγο, όσο χρειαστεί μέχρι να αντιληφθεί ο «αντισυμβαλλόμενος» τον λάκκο της φάβας.
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Εχει συμβεί, όμως, πολλές φορές εκείνο όπου το ελληνικό κράτος ή φορείς «ιδρυματικού» χαρακτήρα να μπαίνουν σε αγοραπωλησίες. Παραδείγματα:
1. Στον Δήμο Κατερίνης ένας πολίτης που είχε σχέση με τον δήμο αγοράζει ένα οικόπεδο για 8 εκατομμύρια δραχμές πριν από κάμποσα χρόνια. Μετά από ένα μήνα, το πουλάει στον δήμο για... 128 εκατομμύρια.
2. Ενας μεγαλοδημοσιογράφος αγοράζει ένα ερείπιο στην περιοχή της Αττικής για 5 εκατομμύρια δραχμές. Μετά από 6 μήνες το πουλάει σε μεγάλο δήμο για... 250 εκατομμύρια δραχμές. Ναι, είναι από τους υπερχρεωμένους δήμους και η «δουλειά» έγινε με προσωπική γνωριμία του μεγαλοδημοσιογράφου με την ηγεσία του δήμου. Κάτι πρέπει να γνωρίζει από την προηγούμενη θητεία του στον Συνήγορο του Πολίτη και ο κ. Καμίνης.
Τα παραδείγματα πλείστα όσα σε αγορές που έκαναν δημόσιοι φορείς και το ίδιο «παίζεται» και στα θηριώδη ενοίκια που καταβάλλει το Δημόσιο και είναι προϊόντα συναλλαγής. Υπάρχουν φυσικά και τα αντίστροφα παραδείγματα:
- Οι φάκελοι του Ερυθρού Σταυρού με τις δωρεές .....
και την τύχη που είχαν τα δωρηθέντα είναι η χαρά της κομπίνας.
- Μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας είχε ένα πανάκριβο ακίνητο στο Κολωνάκι, δωρεά φιλάνθρωπου. Το αγόρασε ένας μεγαλοϋπουργός για πενταροδεκάρες.
Ο λόφος του Γιάννη και τα φιλετάκια...
Τα παραδείγματα είναι πολλά και σχετικούς φακέλους θα ανοίξουμε. Θα μπορούσαν σε τέτοια κομπίνα να μετέχουν και ξένοι και όχι Ελληνες; Το ερώτημα για το τι συμβαίνει στο Δημόσιο και τι θα μπορούσε να συμβεί με ξένους θα το μεταφέρουμε στον πρωταγωνιστή του σημερινού μας ρεπορτάζ, πρώην τσάρο της Οικονομίας μας Γιάννη Παπαθανασίου, αφού διηγηθούμε την ακόλουθη ιστορία. Στην Αττική υπάρχει ο λόφος Εντισον. Μας ήταν παντελώς άγνωστος, όπως και στην πλειοψηφία των Ελλήνων. Στον λόφο αυτόν, λέει ο μύθος, είχε έκταση ο δημόσιος οργανισμός ΟΤΕ, ο οποίος μπορεί να είναι αρμοδιότητας τυπικά του υπουργείου Μεταφορών, αλλά αλίμονο αν το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Ο ΟΤΕ, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αξιοποιεί την έκταση και την κάνει... φιλετάκια. Ποιοι μαθαίνουν για τα φιλετάκια; Οι ικανοί, βέβαια. Εμείς οι... ανίκανοι δεν γνωρίζαμε καν ότι υπάρχει λόφος Εντισον, πόσω μάλλον ότι έχει εκεί έκταση ο ΟΤΕ και ακόμα περισσότερο ότι την έκανε φιλετάκια.
Ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου το μαθαίνει και αυτό τεκμαίρεται από το γεγονός ότι είναι ιδιοκτήτης δυο φιλέτων. Διαμερίσματα δεν τα λέει κανείς. Σύμφωνα με απάντηση που μας έδωσε ο ίδιος, το φιλέτο το νοίκιασε για... 3.500 ευρώ. Τα είδαμε τα φιλέτα και έχουμε κάθε διάθεση να μην πιστέψουμε ότι τα νοίκιασε τόσο, αλλά δεν έχουμε και κανένα στοιχείο να το αμφισβητήσουμε.
Ανικανότητα
Ας πούμε, λοιπόν, ότι τόσο είναι το ενοίκιο. Αν υπολογίσουμε ότι ως υφυπουργός πρώτα και μέλος των κυβερνήσεων ο εν λόγω Παπαθανασίου και στη συνέχεια ως τσάρος της οικονομίας μας παρέδωσε μια οικονομία που θεωρεί κανονικό μισθό τα 700 ευρώ αποδεικνύεται εξαιρετικά ανίκανος πολιτικός μαζί με τους άλλους. Το μέγα μυστήριο όμως είναι η εξαιρετική ικανότητά του να βγάζει... 10 μισθούς από δύο μόνο φιλετάκια, τα οποία προήλθαν από την αξιοποίηση που έκανε ο κρατικός ΟΤΕ (ανώνυμη εταιρεία, είπατε ο ΟΤΕ; Και το άλλο με τον Τοτό ωραίο είναι...) με ΠΡΟΣΧΗΜΑ τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί τάχα τόσο ικανός στην προσωπική του διαχείριση και τόσο... τούβλο πολιτικά στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο παρέδωσε στο κακό του χάλι; Ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο είναι το πού βρήκε τους δυο ενοικιαστές και τους ταίριαξε με μοναδική μαεστρία. Το ένα φιλέτο το νοίκιασε στον επικεφαλής της Siemens κ. Φίσερ. Αυτή καλέ τη Siemens που είχε ικανότητα να έχει βαθύ λαρύγγι και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου επί υπουργίας Καραμανλή και να μαθαίνει ακριβώς ακόμα και την αναβολή του ραντεβού με τον υπουργό Οικονομίας (Αλογοσκούφης με το όνομα...) λόγω... λιποθυμίας και τα λοιπά που είδατε και στο προηγούμενο φύλλο μας.
Στον Γερμανό επικεφαλής αυτής της Siemens νοίκιασε το ένα φιλέτο. Βέβαια, η Αθήνα βοούσε από το 2006 ότι η Siemens μας έχει δέσει χειροπόδαρα ότι ζημίωσε με τα κόλπα της το ελληνικό κράτος τα μέγιστα και πρέπει να την κυνηγήσει το ελληνικό κράτος διά των αρμοδίων υπουργών Οικονομίας, Αμυνας, Μεταφορών, Τεχνολογίας κλπ. Και το 2007 ο κ. Παπαθανασίου γίνεται τσάρος της Οικονομίας και δεν λέει ούτε μια λέξη για το σκάνδαλο έως το 2009 που «λάκισε» η κυβέρνηση Καραμανλή υπό το βάρος των σκανδάλων και της επερχόμενης οικονομικής θύελλας. Και το σπίτι νοικιασμένο στη Siemens ο τσάρος της Οικονομίας, ώσπου λάκισε και ο Φίσερ να μην τον τσακώσουν στις ανακρίσεις... Το άλλο σπίτι είναι το ακόμα πιο μέγα μυστήριο. Ο κ. Παπαθανασίου το νοίκιασε σε μεγαλοστέλεχος (επικεφαλής) του γερμανικού κολοσσού πολυκαταστημάτων ΑLDΙ. Τι είναι η αλυσίδα; Την έχουν τα πλουσιότερα αδέλφια στη Γερμανία. Δις ευρώ η περιουσία τους. Και ξαφνικά κάνουν επένδυση στην Ελλάδα και αγοράζουν κτήματα και φτιάχνουν καταστήματα.
Ναι, σωστά καταλάβατε... Αυτοί οι αετοί έδωσαν 2 εκατομμύρια ευρώ για ένα χωράφι που άξιζε 100.000 ευρώ. Το μέγα μυστήριο είναι ότι ο ιδιοκτήτης του χωραφιού που έγινε πολυκατάστημα ισχυρίζεται ότι εισέπραξε μόνο 100.000 ευρώ, αλλά στα ταμεία της η ΑLDI πέρασε 2 εκατομμύρια ευρώ! Να έκανε λάθος κάποιο από τα μέρη αποκλείεται. Ή ο Ελληνας πωλητής έχει φτιάξει ψεύτικο χαρτί ή οι Γερμανοί έγραψαν ψέματα; Γιατί να το κάνουν αυτό; Ο ικανότερος να λύσει τον γρίφο είναι ο κ. Παπαθανασίου.
Εικασίες, υποψίες αλλά και πληροφορίες
Μία εξήγηση είναι ότι για λόγους φορολογικούς ο Ελληνας θα μπορούσε να φτιάξει ψεύτικο χαρτί, να λαδώσει στην Εφορία και να μην φορολογηθεί. Μια άλλη εξήγηση είναι ότι οι Γερμανοί για λόγους φορολογικούς ήθελαν να αυξήσουν τα έξοδα και έτσι έκαναν τα ποσά αστρονομικά. Γιατί να το κάνουν; Οι πληροφορίες λένε ότι τα δύο αδέλφια ιδιοκτήτες διαμοίρασαν την περιουσία. Αρα; Τι σχέση έχει ο κ. Παπαθανασίου; Υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο, το οποίο θα μπορούσε να λύσει ως ικανότατος που είναι στα οικονομικά.
Η ΑLDI ήρθε στην Ελλάδα έτσι ξαφνικά. Και ίδρυσε πολλά καταστήματα. Και αυτά πήγαιναν περίφημα και είχαν κέρδη. Και έτσι ξαφνικά αποφάσισε να τα κλείσει. Μήπως τους έδωσε εντολή η Μέρκελ για να αφήσουν 700 εργαζομένους χωρίς δουλειά; Αποκλείεται λένε στη Γερμανία, όπου το ψάξαμε. Μας συνέστησαν να ψάξουμε στο μοίρασμα της περιουσίας της ΑLDI. Η ΑLDΙ παρουσίασε στη Γερμανία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως έξοδα στην Ελλάδα. Πού χάθηκαν τα λεφτά, αφού πήγαινε καλά; Μήπως τα έβαλε κανείς κατά λάθος σε κανένα πλυντήριο και τα χρήματα εξαϋλώθηκαν; Ο κ. Παπαθανασίου ήταν για χρόνια υφυπουργός και υπουργός αρμόδιος για τα θέματα του εμπορίου, της τεχνολογίας και φυσικά εν συνόλω της οικονομίας.
Επομένως, μπορεί και οφείλει να απαντήσει, εάν γνωρίζει ΓΙΑΤΙ ο γερμανικός κολοσσός της ΑLDΙ αποφάσισε να κάνει την επένδυση στην Ελλάδα και το κυριότερο, γιατί αποχώρησε ξαφνικά, αν και τα πολλά καταστήματα που είχε δημιουργήσει πήγαιναν πολύ καλά. Ως κορυφαίος πολιτικός θα γνωρίζει αν η Μέρκελ και γενικά η γερμανική κυβέρνηση έδωσε εντολή στον κολοσσό να από-επενδύσει και να αποχωρήσει από την Ελλάδα για να εκδικηθεί τη χώρα μας για τη στάση της έναντι του σκανδάλου Siemens και των γερμανικών πωλήσεων στη χώρα μας. Αν η απόφαση ήταν πολιτική το πιθανότερο είναι να του έλεγαν οι ενοικιαστές του ότι έχουν εντολή να αποχωρήσουν. Αν η απόφαση ανήκει στην ιδιοκτησία της ALDI αλλάζει... Τότε είναι φανερό ότι μας χρησιμοποίησε ο κολοσσός και το πιθανότερο είναι ότι μας χρησιμοποίησε για να ξεπλύνει χρήματα. Αν είναι έτσι, τότε αλλάζει και ο ρόλος του εν λόγω δικού μας υπουργού, που ως υπουργός ήταν αρμόδιος να μας προστατεύσει από τέτοια κόλπα. Πώς τον βρήκαν και του νοίκιασαν τα σπίτια τα αφεντικά των δύο κολοσσών στην Ελλάδα;
Ενοίκιο 15 μισθών από τους ελεγχόμενους του
Η απάντηση στο ερώτημα είναι κρίσιμη. Αν τα είχε βάλει σε αγγελία, τότε το ζήτημα είναι μικρότερο, αλλά φυσικά παραμένει σπουδαίο, γιατί να τα δώσει στους δυο αντιπροσώπους εκείνων των κολοσσών που θα ήλεγχε ο ίδιος. Αν τα νοίκιασε στο «μιλητό», τότε το ζήτημα είναι αρμοδιότητας του εισαγγελέα και της Επιτροπής Ανταγωνισμού του κ. Κυριτσάκη. Ποιος ήταν ο ενδιάμεσος; Ποιο είναι το εύλογο ενοίκιο για τα δυο ακίνητα; Πώς βρήκε τους ελεγχόμενους από τον ίδιο ο υπουργός, πότε και πού δημοσιεύθηκε αγγελία ενοικίου; Υπάρχει ζήτημα με τον ανταγωνισμό, έστω και τυπικό; Επί των ημερών Παπαθανασίου, ο κ. Κυριτσάκης είχε κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση; Επί των ημερών Παπαθανασίου είχε διατηρηθεί ο μισθός του στα επίπεδα που ήταν πριν ή έλαβε κάτι καλύτερο;
Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Κυριτσάκης, που απαντά άμεσα σε κάθε ρεπορτάζ, οφείλει να απαντήσει δημόσια αν κατά την επιτροπή του τίθεται ζήτημα για το πώς ο αρμόδιος υπουργός νοίκιασε με 7.000 τον μήνα, δηλαδή έναντι 15 μηνιαίων μισθών στα αφεντικά των δυο κολοσσών. Κατά τη γνώμη μας, το θέμα είναι τεράστιο, ιδιαίτερα ως προς την έλευση και την ξαφνική αναχώρηση της ΑLDI...
Αν, για παράδειγμα, η ΑLDI ήρθε στην Ελλάδα να ξεπλύνει χρήματα, κάνοντας δηλαδή έξοδα με σκοπό μόνο να εμφανίσει έξοδα, δεν τίθεται τεράστιο θέμα για τον ανταγωνισμό, καθώς το ενδιαφέρον της για τις τιμές και το κέρδος δεν υπήρχε; Μήπως τέτοιο έξυπνο επιχειρηματία και Υπουργό τον έπιασε «κώτσο» και τον δούλεψε ψιλό γαζί ο γερμανικός κολοσσός; Δεν είναι αρμοδιότητας Εισαγγελέα να μάθει ποια είναι το «βαθύ λαρύγγι» του Μαξίμου και πώς κατάφερναν να κατασκοπεύουν τον πρωθυπουργό και να μαθαίνουν ακόμα και τις λιποθυμίες του οι Γερμανοί; Ο κ. Παπαθανασίου επ' αυτού έχει γνώμη; Αναμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου