24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Κανείς δεν βλέπει «αύριο»… Βαρέλι δίχως πάτο η ελληνική αγορά





Το μήνυμα των αγορών, διεθνώς, ήταν σαφές: το κόστος δανεισμού θα γίνει πιο ακριβό, καθώς έπεσαν οι τιμές των αμερικανικών και γερμανικών ομολόγων με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να φθάσουν σε 3,41% και 3,02% αντίστοιχα.


Τα hedge funds έστειλαν το μήνυμα και στην Ευρώπη με την διατήρηση των spreads σε υψηλά επίπεδα και, όπως λένε, παράγοντες της αγοράς, αν διατηρηθεί η σημερινή εικόνα, η Ευρώπη......
θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα και να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό διάσωσης – ο οποίος βρίσκεται στα λόγια, κυρίως, για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό.


( Στην Ελλάδα, γνωρίζουμε ποιοι πληρώνουν τον λογαριασμό αφού βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο δεν ξέρουμε έως που θα φθάσει! )


Κι ενώ συμβαίνουν αυτά στα ομόλογα, η Κίνα από την περασμένη Παρασκευή αύξησε τα επιτόκια και δεν κάλυψε – για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες – μια έκδοση τρίμηνων έντοκων γραμματίων.


Το άνοιγμα, λοιπόν, των ευρωπαϊκών αγορών ήταν βαρύ και το κλίμα διατηρήθηκε αρνητικό μέχρι το τέλος, ενώ η Οδός Αθηνών λίγο έλειψε να σημειώσει νέο χαμηλό στο κλείσιμο ( 1403,92 μονάδες είχε κλείσει στις 7 Ιουνίου 2010 ).


Η ελληνική αγορά ήταν μια απογοήτευση και μάλλον......
δεν έφταιγε το γεγονός ότι το Λονδίνο είχε αργία. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1404,20 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,77% ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε νέο χαμηλό.


Η μετοχή της Εθνικής κατέγραψε νέο χαμηλό στα 6,04 ευρώ με πτώση 3,51%. Πιέσεις στην MIG η οποία σημείωνε πτώση έως 7% και τελικώς έκλεισε με πτώση 4,27%. Αρνητικά κινήθηκαν και οι υπόλοιπες τράπεζες με την Alpha Bank να χάνει 3,72%, την Eurobank 2,60%.


Αρνητικά, όμως, έκλεισαν και οι μετοχές της Jumbo με πτώση 3,47%, του Ελλάκτορα με 3,83% και της Coca – Cola με 4,35%.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου