24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Μειώσεις μισθών, αλλά και ωραρίων ρίχνει στο τραπέζι η διοίκηση του ΟΤΕ


Μείωση αποδοχών κατά 10% σε συνδυασμό με μικρότερο ωράριο εργασίας ή υιοθέτηση 4ήμερης απασχόλησης έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εργαζομένους η διοίκηση του ΟΤΕ κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών..
.


Η πρόταση αυτή δεν περιλαμβανόταν στο πακέτο μειώσεων των εννέα σημείων, το οποίο είχε ήδη αποστείλει η διοίκηση στην Ομοσπονδία Εργαζομένων προ 20ημέρου και στόχευε σε μείωση των δαπανών προσωπικού κατά 300 εκατομμύρια ευρώ σε μία τριετία. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, οι οποίοι αντιτίθενται σ' αυτή την πρόταση, η διοίκηση τούς ενημέρωσε πως, αν αποδεχτούν τη μείωση των αποδοχών τους κατά 10%, θα υπάρξει διασφάλιση των θέσεων εργασίας για δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει γίνει πολύς λόγος

για την άρση της μονιμότητας του προσωπικού που είχε προσληφθεί στον ΟΤΕ πριν το 2005 και οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 10.000 άτομα.

Η επόμενη συνάντηση διοίκησης-εργαζομένων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε περίπου δέκα ημέρες, με την Ομοσπονδία να ετοιμάζει ήδη προτάσεις περιστολής του κόστους, οι οποίες δεν θα αφορούν μόνο στη μισθοδοσία των εργαζομένων. Οι ίδιοι αναμένεται να προτείνουν μειώσεις μισθών και σε επίπεδο στελεχών του Οργανισμού, ενώ έχουν ήδη ζητήσει τη σύνταξη ισολογισμών για όλες τις θυγατρικές.

"Αυτά που ζητάνε, δηλαδή μειώσεις σε συνδυασμό με πάγωμα αυξήσεων και ωριμάνσεων, είναι μαξιμαλιστικές προτάσεις και δεν αποτελούν προτάσεις για τη σύγκλιση των δύο πλευρών" τονίζει στο "Εθνος" ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, Παναγιώτης Κούτρας. Και συνεχίζει: "Πρέπει να συμμαζευτούν όλα τα κόστη. Δεν μπορεί άλλοι να παίρνουν bonus και άλλοι να δίνουν τους μισθούς τους. Πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη προς κάθε κατεύθυνση" τόνισε.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη εκφραστεί θετικά για μια νέα εθελουσία έξοδο στον Οργανισμό, που θα αφορά σε περίπου 2.000 άτομα που βρίσκονται έως και τρία χρόνια πριν τη σύνταξη, η οποία όμως, όπως διαμηνύει η διοίκηση, δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση με τους όρους της προηγούμενης.


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/7/11, 4:15 μ.μ.

    Η παρακάτω είδηση για την θυγατρική του ΟΤΕ HellasCom είναι αλήθεια;

    Εμείς μάθαμε ότι ζητήσανε ονόματα "αρεστών" απο τους προϊσταμένους και οι υπόλοιποι είναι εν δυνάμη απολυόμενοι. Ξέρετε κάτι; ξέρουνε κάτι οι συνδικαλιστές μας;


    https://docs.google.com/leaf?id=1LH0nJHF-9c06ErAXJt0iFUrF4UmfRU7ckYYhXn2B4U-5I38WJFortiVnyeZF&hl=el

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/7/11, 4:16 μ.μ.

    Η παρακάτω είδηση για την θυγατρική του ΟΤΕ HellasCom είναι αλήθεια;

    Εμείς μάθαμε ότι ζητήσανε ονόματα "αρεστών" απο τους προϊσταμένους και οι υπόλοιποι είναι εν δυνάμη απολυόμενοι. Ξέρετε κάτι; ξέρουνε κάτι οι συνδικαλιστές μας;


    διαβάστε την είδηση εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή