24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Σκληρές καταγγελίες "Με τη σωστή φορολογία δεν θα υπήρχε μνημόνιο"

Άγριος πόλεμος Βενιζέλου με τους εφοριακούς

- Ο κ. Βενιζέλος θα προσφύγει στα δικαστήρια για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη
- Ερώτημα για το εάν τελικά θα είναι ανοιχτές Πέμπτη και Παρασκευή οι εφορίες.
..

- Οι εφοριακοί φωτογραφίζουν τους μεγαλοφοροφυγάδες που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία
- Καταγγέλλουν επίσης ότι δεν έχει μπει ούτε ευρώ στα ταμεία από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
- Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η παράταση για έκτακτη εισφορά και τέλη κυκλοφορίας

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με το προεδρείο της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ - ΔΟΥ) οι οποίοι έχουν εξαγγείλει διήμερη απεργία για Πέμπτη και Παρασκευή.

Ο κ. Βενιζέλος διαμήνυσε στο προεδρείο των εφοριακών ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη. Οι ίδιοι πάντως φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν κανονικά στην απεργία που έχουν εξαγγείλει.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την απόφασή του να διεξαχθούν έκτακτοι έλεγχοι των φορολογικών δηλώσεων και του «πόθεν έσχες» του προσωπικού του ΥΠΟΙΚ, οι οποίοι, σε συνδυασμό με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, θα επιτρέψουν να διαμορφωθεί ένα καθαρό τοπίο που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης, η οποία οφείλει να είναι ταγμένη στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της χώρας.

Μετά τη συνάντηση οι εργαζόμενοι στις εφορίες εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποια προβαίνουν σε σκληρές καταγγελίες για τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται ούτε 1 ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής το 2011 και το 2012, ενώ σημειώνουν πως στην Ελλάδα φοροδιαφεύγει κατά κύριο λόγο το κεφάλαιο το οποίο (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ) φορολογείται με πραγματικό συντελεστή 6%, όταν ο μέσος πραγματικός φορολογικός συντελεστής των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 12%. Μάλιστα, αναφέρουν πως αν τα τελευταία 10 χρόνια φορολογούνταν το κεφάλαιο με 12%, τότε θα συγκεντρώνονταν ποσό 110-120 δις ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από το αρχικό μνημονιακό δάνειο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στις εφορίες καταγγέλλουν “την φορολογική ασυλία και τα μερίσματα των πολυεθνικών, τον μηδενικό φόρο πετρελαίου ναυτιλίας, των σκαφάτων και των εφοπλιστών, το φορολογικό καθεστώς των ενδοομιλικών συναλλαγών και τις ρυθμίσεις που επιτρέπουν στος μεγαλοφοροφυγάδες και στους μεγαλοοφειλέτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ας χρωστάνε εκατομμύρια στο Δημόσιο.

Μάλιστα αναφερόμενοι στους μεγαλοφοροφυγάδες που “φυγάδεψαν” τα κλοπιμαία τους στην Ελβετία τους φωτογραφίζουν λέγοντας πως είναι:

- Είναι αυτοί που έφτιαξαν τους ελληνικούς δρόμους με κόστος επταπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
- Είναι αυτοί που πουλούσαν φάρμακα στα ελληνικά νοσοκομεία 1.000% και 2.000%, πάνω από την πραγματική τους τιμή.
- Είναι αυτοί που θησαύριζαν και θησαυρίζουν, από τα υπερτιμημένα εξοπλιστικά προγράμματα.
- Είναι αυτοί που καταλήστευσαν τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης.

Πάντως, η 48ωρη απεργία αυτή που ξεκινά από την Πέμπτη έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ήδη στις εφορίες όπου επικρατεί χάος με ουρές πολιτών να περιμένουν γιοα να τελειώσουν τις δουλειές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

Με αφόρμή αυτή την απεργία το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να δοθεί παράταση τόσο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας όσο και για τις φορολογικές εκκρεμότητες των πολιτών, όπως η πληρωμή της έκτακτης εισφοράς.


Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η αντιπαράθεση υπουργείου και εφοριακών έρχεται και στο φως της δημοσιότητας η καταγγελία του προέδρου των εφοριακών πως για πελατειακούς λόγους μεσολάβησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης για να μην συγχωνευτούν, όπως είχε προγραμματιστεί, οι εφορίες Τυρνάβου και Αγιάς στο νομό Λαρίσης.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου