24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση

Για ανθρωπιστική κρίση έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας...
κατά τη σημερινή συνάντησή του με τους «Γιατρούς του Κόσμου», αναφερόμενος...
στους Έλληνες οι οποίοι ζουν σε δύσκολες συνθήκες, κάτω από τα όρια της φτώχειας, εγκωμιάζοντας ταυτόχρονα την συνεισφορά της εν λόγω οργάνωσης.

Ο κ. Τσίπρας περιγράφοντας με δραματικούς τόνους την κατάσταση είπε ότι «πάνω από δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας βρίσκονται κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας. Χιλιάδες είναι αποκλεισμένοι, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε αυτό που ονομάζαμε μέχρι πρότινος κοινωνικό κράτος, διότι δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα. Χιλιάδες είναι, επίσης, οι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά είδη διατροφής, ενώ η παροχή υγείας στη χώρα μας δυστυχώς είναι σε πολύ κακές συνθήκες».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι αυτό το οποίο ζούμε δεν είναι μια οικονομική κρίση, είναι μια κρίση ανθρωπιστική και σημείωσε ότι «όσοι αποφάσισαν να μας οδηγήσουν με ταχύτατους ρυθμούς σ’ αυτή την κρίση, να οδηγήσουν την κοινωνία στην κόλαση, δεν ασχολούνται καν με το πώς θα προσφέρουν στοιχειώδεις παροχές αλληλεγγύης απέναντι στους πολίτες, που είναι χιλιάδες και το έχουν ανάγκη» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φυσικά δεν ασχολείται με το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση: Το μόνο που την απασχολεί είναι πώς θα παρατείνει για λίγο ακόμα το βίο της, προκειμένου να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο».

Σε εκτενή αναφορά του στην Οργάνωση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι Γιατροί του Κόσμου, σχεδόν το σύνολο των δραστηριοτήτων τους πια, δεν είναι στις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, αλλά είναι στην Ελλάδα. Η δράση τους είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στηρίζεται, όμως, στην προσπάθεια και τη συνδρομή των απλών συμπολιτών μας, που έρχονται καθημερινά εδώ και στα άλλα πολυϊατρεία σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας από τρόφιμα έως φάρμακα, αλλά και την ίδια την προσωπική τους εργασία.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ήδη δραστηριοποιούνται σε μια σειρά από δίκτυα, δομές και δράσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα. Και αυτή θα είναι μία από τις βασικές μας κατευθύνσεις το επόμενο διάστημα, είπε.

Ο Γιάννης Μουζάλας, εκ μέρους της Οργάνωσης, δήλωσε ότι η βοήθεια που παίρνουν οι γιατροί από τις δομές του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη και με τη σειρά του έκανε λόγο για μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, ενώ σημείωσε τη μεγάλη συμβολή των απλών πολιτών στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Υπογράμμισε δε ότι το έργο των «Γιατρών του Κόσμου» και το έργο των άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είναι ένα έργο που θα έπρεπε να γίνεται από το κράτος και από τις κρατικές δομές.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση http://24wro.blogspot.com/2011/12/blog-post_9771.html#ixzz1hrLqksrg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου