24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

"ΣΦΙΓΓΑ" Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Θέμα ηγεσίας θέτουν Βενιζέλος, Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν έκανε γνωστές τις προθέσεις του για το αν θα κινήσει τις διαδικασίες της διαδοχής ή αν θα παραμείνει .....
στην ηγεσία του κινήματος, μέχρι τη διενέργεια των εθνικών εκλογών.
Θέμα ηγεσίας θέτουν Βενιζέλος, Χρυσοχοΐδης και Λοβέρδος

Παράλληλα, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος εξακολουθούν να δίνουν το χαρακτήρα του επείγοντος στις όποιες εσωκομματικές διαδικασίες, καθώς εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει εγκαίρως να δώσει το στίγμα του, σχετικά με τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην οικονομία της χώρας.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε στη συζήτηση και τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. "Ο πολιτικός ορίζοντας της κυβέρνησης έχει πλέον αποσαφηνιστεί: Οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου" ανέφερε, κατά την τοποθέτησή του.

Ο ίδιος συνέδεσε τις όποιες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, το λεγόμενο του PSI, σύμφωνα με πληροφορίες που "διέρρευσαν" από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να επισήμανε ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου πρέπει να έχουν αποφασιστεί οι διαδικασίες που θα ακολουθήσει το Κίνημα.

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος δεν θα είναι σε θέση να μετέχει σε διαδικασίες ανάλογες με τη σημερινή ή άλλες, καθώς θα πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία ολοκλήρωσης του PSI. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για το τι θα κάνει, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Και τώρα, πείτε μου τι θέλετε να κάνω. Να ασχοληθούν κάποιοι με την κυβέρνηση και την διαπραγμάτευση, όπως εγώ που έχω την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών και κάποιοι με την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ; Δεν το βρίσκω σωστό και δίκαιο, κάποιοι να αναλαμβάνουν το βάρος των δύσκολων χειρισμών και αποφάσεων και κάποιοι να φλερτάρουν, υποτίθεται, με το μέλλον».

Και πρόσθεσε: "Άρα, σε κάθε περίπτωση, πρέπει η κατάσταση να αποσαφηνιστεί τώρα, με καθαρό τρόπο, καταστατικά οργανωμένο, ευρύτερης αποδοχής, με σεβασμό σε όλους, χωρίς να χρειάζεται κανείς να πιεστεί ή να εκβιαστεί".

"Οι λύσεις πρέπει να δοθούν τώρα δημοκρατικά, καταστατικά, με σεβασμό στη βάση", τόνισε και απέρριψε τις προτάσεις που συνεπάγονται "εσωστρέφεια διάρκειας τριών μηνών", η οποία "θα υπονομεύσει την παράταξη και την κυβέρνηση".

Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος έχει επιδείξει εμπράκτως τον σεβασμό του στις ανοιχτές διαδικασίες και έχει αποδείξει τι σημαίνει ενωτική στάση, ενώ έχει διατυπώσει έγκαιρα τις προτάσεις του για το ανοιχτό κόμμα.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, σχολιάζοντας μια φράση του κ. Παπανδρέου ότι "θα κάνω το χρέος μου", ζήτησε διευκρίνηση "ποιό απ΄ όλα" τα χρέη εννοεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι στην εισήγηση του κ. Παπανδρέου υπάρχουν πολλές ασάφειες, οι οποίες δεν βοηθούν κανέναν.

Πρότεινε, δε, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν ξεκαθαριστούν, να συνεδριάσει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο για να πάρει σχετικές αποφάσεις.

Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ώστε το κόμμα να προχωρήσει συντεταγμένα στον καθορισμό διαδικασιών συζήτησης και τοποθέτησης σε όσα έχουν συμβεί, πρότεινε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

"Ολοι εργαζόμαστε για την επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου και προσπαθούμε να την προστατεύσουμε από μικροκομματικές επιδιώξεις και πολιτικές τρικλοποδιές", ανέφερε, επισημαίνοντας ότι "οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουμε διπλή υποχρέωση να πρωτοστατούμε σε αυτή την κατεύθυνση".

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την συνδρομή του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου "για την διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης, εξόδου από μια ύφεση που έχει σε μεγάλο βαθμό ακυρώσει τις κατακτήσεις ευημερίας των Ελλήνων της τελευταίας τριακονταετίας".

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι βασικό κριτήριο και απόδειξη των προθέσεων του ΠΑΣΟΚ για την επιτυχία των προαναφερθέντων είναι "η λύση των εσωκομματικών εκκρεμοτήτων, η καθαρή κατεύθυνση που αυτοκριτικά, με θάρρος και αποφασιστικότητα θα παράγουμε και θα προτείνουμε στους πολίτες και την κοινωνία".

Προτάσσοντας το ότι "δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ και δεν είναι στο πολιτικό του κύτταρο, το μετέωρο βήμα του πελαργού", ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αφήνει την κοινωνία "στην πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολιτευτικής περιόδου χωρίς στίγμα και χωρίς πρόταση".

"Η δραματική παραίτηση της κυβέρνησης μας προ διμήνου, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που μετρούν την απήχησή μας σε επίπεδα του 15% αλλά και η απλή καθημερινή επαφή με τον κόσμο δείχνουν, αποδεικνύουν πως έχουμε χάσει την προωθητική μας δύναμη", ανέφερε, προσθέτοντας ότι "είναι ευθύνη μας εθνική, πατριωτική να ξαναπιάσουμε το νήμα των αναγκών και ελπίδων της κοινωνίας".

"Για πολιτικούς και βαθιά εθνικούς λόγους απαιτείται η γρήγορη αντίδραση του Κινήματος, η συντεταγμένη συζήτηση, η απόδοση ευθυνών, το ξεκαθάρισμα των απόψεων και η νέα πορεία", κατέληξε.

Να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του "ώστε ο καθένας να εκτιμήσει τη στάση του" κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου και η Αννα Διαμαντοπούλου. Ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να καταθέσει την πρόταση του για το άνοιγμα των διαδικασιών, σύμφωνα με το καταστατικό με συντεταγμένο και ολοκληρωμένο τρόπο».

«Η παράταξη έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα στην ιδεολογία και στην πολιτική της» εκτίμησε η κυρίας Διαμαντοπούλου και ζήτησε μια «νέα πολιτική διακήρυξη», η οποία «προϋποθέτει αυτοκριτική ουσίας, εσωτερική κάθαρση και καθαρούς στόχους».

«Δεν αρκεί απλά η αλλαγή ηγεσίας, πόσω μάλλον όταν το σύνολο των στελεχών έχουν συμμετάσχει ο καθένας με τις απόψεις, τις ικανότητες και τις επιδόσεις του όλη την προηγούμενη περίοδο», σημείωσε.

Από τον κ. Παπανδρέου ζήτησε επίσης «να εγγυηθεί και να διασφαλίσει το αδιάβλητο κάθε διαδικασίας». Μίλησε, εξάλλου, για νέα ηγεσία, με πολιτικό πλαίσιο, σαφείς στόχους και πολλά νέα πρόσωπα, που θα δώσουν δύναμη στον πολιτικό φορέα που εξέφραζε και εκφράζει το δυναμικό Κέντρο και την υπεύθυνη Αριστερά.

Όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου, «αυτό μπορεί να σημαίνει αυτοδιάλυση και επανίδρυση, ευρύτερες συμμαχίες, σε καμία περίπτωση όμως αυτό που ζούμε σήμερα».

Νωρίτερα, στην εισήγηση του, ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε νέα συνεδρίαση του οργάνου στην αρχή του νέου έτους, χωρίς, πάντως, να προσδιορίζεται η σύνθεση και το αντικείμενο της συνεδρίασής του.

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαψεύσει τις Κασσάνδρες που μιλούν για το τέλος της δημοκρατικής παράταξης και επεσήμανε την ανάγκη να δρομολογηθούν οι όποιες διαδικασίες μέσα από διάλογο και ζήτησε να γίνει αυτοκριτική αλλά όχι "αυτομαστίγωμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου