24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Οι εννέα καυτοί φάκελοι που είχε στα χέρια του ο Πεπόνης

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΠΙΕΣΕΙΣ;


Όλοι ρίχνουν σπόντες, όλοι καταγγέλλουν, αλλά κανείς δεν τολμά να πει για το πραγματικό παρασκήνιο της παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη- Μουζακίτη. Ακόμα και....
ο Πάνος Καμμένος, «σπόντα» έριξε στο Twitter. Ως συνήθως, η Athens Post θα βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Στο σημερινό μας ρεπορτάζ, θα δείτε ποιοι είναι οι εννέα «καυτοί» φάκελοι που είχε στα χέρια του ο Γρηγόρης Πεπόνης. Έτσι, για να ξέρουμε, ποια συμφέροντα ενόχλησε, αν ενόχλησε…


- Έρευνα στην ΕΛΣΤΑΤ. Περίπου σε ένα μήνα ο διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου πρόκειται να δώσει εξηγήσεις
ενώπιον του κ. Πεπόνη (προφανώς τώρα ενώπιον άλλου εισαγγελέα. Πρόκειται για τις κατηγορίες που του προσάπτει το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, η Ζωή Γεωργαντά. Ότι δηλαδή ηθελημένα διόγκωσε τα στοιχεία που αφορούσαν το ελληνικό έλλειμμα με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μπει στο ΔΝΤ.
- Δάνεια κομμάτων. Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων ήταν και οι δανειοδοτήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων από τράπεζες, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.
- «Λάδωμα» εφοριακών. Σε εξέλιξη βρισκόταν και η έρευνα για την καταγγελία του πρώην γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη, ο οποίος υποστήριξε ότι «βασιλεύει» η διαφθορά στις εφορίες και το σύστημα «λαδώματος».
- CDS. Ο κ. Πεπόνης και ο κ. Μουζακίτης διερευνούσαν τις καταγγελίες για την συμμετοχή του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα Παπανδρέου σε εταιρία που φέρεται να εμπλέκεται με ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων.
- Καταγγελίες Κουσελά. Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς είχε καταγγείλει ότι υπάρχει λίστα οφειλετών που δεν χρησιμοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Μπορεί να αναίρεσε τα λεγόμενά του λίγες μέρες αργότερα, όμως οι δύο εισαγγελείς είχαν ήδη ξεκινήσει εξονυχιστική έρευνα.
- Λαυρεντιάδης. Στα χέρια του κ. Πεπόνη ήταν και η πολύκροτη υπόθεση της Proton Bank ου κ. Λαυρενιτάδη και των δανείων που είχαν χορηγηθεί σε επιχειρήσεις που άνηκαν στο ευρύτερο επιχειρηματικό πλέγμα του.
- ΕΡΤ. Λίγο πριν σκάσει σαν βόμβα η παραίτησή του, ο κ. Πεπόνης είχε διατάξει προανακριτική έρευνα ώστε να διερευνηθεί η σύμβαση που είχε υπογράψει το κρατικό κανάλι για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Champions League για την περίοδο 2012-2015.
- Δομημένα ομόλογα. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπεύθυνοι ήταν ο κ. Πεπόνης και ο συνάδελφός του Αντώνης Λιόγας. Οι δύο άνδρες του ΣΔΟΕ άφησαν στην μέση την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.
- Λαθρεμπόριο. Ανάμεσα στις υποθέσεις που χειρίζονταν οι οικονομικοί εισαγγελείς ήταν τα ανείσπρακτα πρόστιμα για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Πριν περίπου ένα μήνα ο γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Ιωάννης Καπελέρης είχε κληθεί να καταθέσει στους εισαγγελείς για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Αναρτήθηκε από Athens Post!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου