24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Να γιατί η Ν.Δ. μετακόμισε από τη Ρηγίλλης στη Συγγρού…

Το μακρινό Νοέμβριο του 2009, ο Αντώνης Σαμαράς δημιουργούσε ένα ποτάμι το οποίο “δε γυρίζει πίσω πια”. Με σύνθημα την πτώση των φέουδων και το τέρμα στα οικογενειακά τζάκια, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έστω κι αν πολιτικά ανήκαν αλλού, θέλησαν να αποτραπεί να ανέλθει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μια ηγέτης φιλοαμερικανή και εκπρόσωπος της οικογενειοκρατίας, στηρίζοντας την υποψηφιότητα Σαμαρά.

Η εντολή που δόθηκε στον Αντώνη Σαμαρά ήταν ξεκάθαρη.

Να τα αλλάξει όλα.

Τελικά, μετά από δύο χρόνια βλέπουμε ότι....
παρουσιάζει ένα διπλό πρόσωπο, όντας και με τον αστυφύλακα αλλά και τον χωροφύλακα.

 Το Μάη του 2010 η χώρα εισήρχετο στα χαρτογραφημένα ύδατα του Μνημονίου. Ο κος Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία εξέφρασαν αντιμνημονιακό λόγο. Καταψήφισαν το Μνημόνιο αλλά στην πράξη συνέπραξαν σε πολλές επιλογές του.

  Το πρόσωπο του Ιανού θα συνεχιστεί το καλοκαίρι του 2011 με το Μεσοπρόθεσμο. Με εκατομμύρια Ελλήνων στους δρόμους, το Σύνταγμα μπλοκαρισμένο και την κοινωνία σε απόγνωση, αντί να ζητήσει ξεκάθαρα εκλογές αυτο-παγιδεύτηκε ακόμη κι από αυτόν το Γιώργο Παπανδρέου. Ενώ λοιπόν συζητούσε τη συγκυβέρνηση (και άρα το Μεσοπρόθεσμο;) τελικώς καταψήφισε στη Βουλή αλλά όπως και με το Μνημόνιο, έτσι κι εδώ στην πράξη στήριξε πολλά επιμέρους νομοσχέδια.

Όλο αυτό το διάστημα δεν είναι τυχαίο ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τη χώρα εντός Μνημονίου και όσο η κοινωνία απορροφούσε τα μέτρα, βρισκόταν άνετα μπροστά από το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μόλις το καλοκαίρι του 2011 άρχισε δειλά δειλά η Νέα Δημοκρατία να παίρνει δημοσκοπικό κεφάλι.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο δίμηνο της κορύφωσης της διπλοπροσωπίας. Του Όχι και του Ναι.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκπλήσσει ευχάριστα τον ελληνικό λαό στη ΔΕΘ με μια ιστορική ομιλία.

Αξίες και ιδανικά του ελληνισμού κυριαρχούν στην ομιλία του. “Οι Έλληνες μπορούμε” έλεγε. Να τα κάνουμε θάλασσα, ας μου επιτραπεί να συμπληρώσω.

Από τη ΔΕΘ και μετά ο Σαμαράς θα ασκήσει μια φοβερή πίεση στο Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας επίμονα εκλογές.

 κι ενώ η Μιλένα Αποστολάκη δίνει μια σπρωξιά στον ΓΑΠ αφήνοντάς τον με 152, την ώρα που η πόρτα είναι ανοικτή και πολλοί ετοιμάζονται να φύγουν, ο Αντώνης Σαμαράς αντί να βγάλει νοκ άουτ τον αντίπαλό του και να πάει σε εκλογές όπου σίγουρα θα εξασφάλιζε την αυτοδυναμία, μας άφησε με το στόμα ανοικτό! Τι κάνει;

Τον φυγαδεύει με ασφάλεια από το Μέγαρο Μαξίμου και καθιστά εαυτόν συνένοχο στη συγκυβέρνηση.

  Ενώ λοιπόν ζητούσε εκλογές και θα τις είχε, τελικά έκανε ότι χρειαζόταν για να τις αποφύγει.

  Ενώ έχει κορυφαία στελέχη στη συγκυβέρνηση στην οποία έδωσε ψήφο εμπιστοσύνη, το παίζει αξιωματική αντιπολίτευση.

Το πρόσωπο του Ιανού όμως έρχονται να υποστηρίξουν δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ κατά του Μνημονίου αλλά του μείγματος της πολιτικής. Αλήθεια τώρα τι θα κάνει; Θα ψηφίσει τη νέα σφαγή του ιδιωτικού τομέα;

Ενώ ο Νότης Μηταράκης για το χαράτσι της ΔΕΗ τόνισε πως “ο φόρος θα περάσει στον ΕΤΑΚ και με αυτό τον τρόπο δεν θα απειλούνται οι πολίτες με διακοπή τους ρεύματος”. Ενώ σε άλλο σημείο το οποίο ακούσαμε αρκετές αναφορές στο “Εν Αθήναις” του Γιώργου Τράγκα ειπώνεται πως θα είναι λαϊκισμός η υποστήριξη ότι θα καταργηθούν τα άδικα μέτρα και οι οριζόντιες περικοπές.

Τέλος ο “αντι-μνημονιακός” Αντώνης Σαμαράς που αναρωτιέται αν το 2021 θα εορτάσουμε ως σκλάβοι τον αγώνα στην Ελευθερία, δε σταματά να καθησυχάζει τους ευρωπαίους ετέρους ότι η χώρα θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της.

Τελικώς συνέπραξε σε πολλά από όλα όσα επέφερε αυτή η πολιτική, δηλαδή δεινά άπειρα αλλά αποτέλεσμα κανένα, εισπράττοντας φυσικά μεγάλη φθορά μη όντας ο ίδιος κανονική κυβέρνηση.

Μάλιστα… Αναξιοπιστία, αφερεγγυότητα, άλλα το πρωί, άλλα το βράδυ…

Τελικά το μόνο που άλλαξε ο Αντώνης Σαμαράς ήταν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μετακομίζοντας από τη Ρηγίλλης στη Συγγρού…

Χμ! Τυχαίο; Δε νομίζω.



Μαζίδης Στρατής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου