24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Πιερία: Μας ξαφνιάζει ευχάριστα όλο το χρόνο

Ποιος προορισμός στη Ελλάδα μπορεί να συνδυάσει βουνό, θάλασσα, ατελείωτο relax σε πολυτελή spa resorts, περιπέτεια στη φύση, ενδιαφέρουσες γεύσεις από την τοπική κουζίνα, τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους, αξιόλογα μουσεία και παραδοσιακούς οικισμούς που ....
..
αιχμαλωτίζουν τις αισθήσεις;

Η απάντηση είναι μια: Η Πιερία.

Σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη και γύρω στις 4 ώρες με αυτοκίνητο από την Αθήνα, η Πιερία μπορεί να ξαφνιάσει το ίδιο ευχάριστα τους επισκέπτες της και τους δώδεκα μήνες του χρόνου, χειμώνα ή καλοκαίρι. Τρεις μέρες φυσικά δεν είναι αρκετές, μπορείτε όμως με το κατάλληλο πρόγραμμα να πάρετε μια γεύση από τον ευλογημένο αυτό τόπο που απλώνεται στη σκιά του Ολύμπου για να επιλέξετε σε ποια από όλες τις γωνιές του θα εστιάσετε στην επόμενη εξόρμησή σας.

Με αφετηρία και πρώτη διανυκτέρευση στο Λιτόχωρο μπορείτε να ανακαλύψετε την τοπική κουζίνα στα εστιατόρια που εκτείνονται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου που καταλήγει στην εκκλησία και το συντριβάνι, όπως το βραβευμένο Γαστροδρόμιο «Εν Ολύμπω» του Ανδρέα Γάβρη στην πλατεία το οποίο έχει βραβευθεί πολλάκις ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας στο πλαίσιο του θεσμού των «Χρυσών Σκούφων».

Το επόμενο πρωί θα πάρετε το δρόμο για την ταβέρνα «Μύλοι» όπου μπορείτε να απολαύσετε τον πρώτο καφέ της ημέρας και να μαζέψετε δυνάμεις για τον σύντομο αλλά συγκλονιστικής ομορφιάς περίπατο στο φαράγγι του Ενιπέα.

Στο τέλος της διαδρομής η θέα πάνω από τους μικρούς καταρράκτες και τις φυσικές λιμνούλες με το κρυστάλλινο νερό θα σας ανταμείψει. Εάν είστε οπαδός των outdoors δραστηριοτήτων μπορείτε να επισκεφθείτε το καταφύγιο του Σταυρού ή να επιλέξετε την «ορειβατική» διαδρομή των 9 χιλιομέτρων η οποία αποτελεί τμήμα του Διεθνούς Ορειβατικού μονοπατιού Ε4 και έχει ως αφετηρία της το Λιτόχωρο για όποιον θέλει να την ανέβει ή τα Πριόνια για όποιον θέλει να την κατέβει.

Στη συνέχεια μπορείτε να περάσετε από τον εξαιρετικού ενδιαφέροντος αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο του Δίου, για τα οποία ωστόσο θα χρειαστείτε κάποιον ξεναγό. Η μέρα μπορεί να κλείσει με γεύμα νωρίς το απόγευμα στις ταβέρνες της πλατείας του ορεινού οικισμού του Παλαιού Παντελεήμονα και περιπλάνηση στα στενά σοκάκια του ανάμεσα στα πετρόκτιστα παραδοσιακά σπίτια. Highlight της περιοχής η πανοραμική θέα μέχρι και τον Θερμαϊκό Κόλπο και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Για τη δεύτερη διανυκτέρευση μπορείτε να κινηθείτε ανατολικά, με προορισμό το παλιό Ελατοχώρι.

Επιλέξτε ένα από τα πανέμορφα καταλύματα του παραδοσιακού οικισμού («Atrion», «Αλθαία», «Αλσηίδες», «Αμαδριάς», «Vaela Pallas», «Μορφέας», «Μύθος», «Νικέλη», «Πανόραμα», «Πατρικό», «Πετροπαναγιά», «Πήγασος», «Πιερίων Μούσες», «Σεμέλη», «Χαρά») και αποφασίστε αν θα περάσετε το βράδυ σας μέσα στο δωμάτιο με ωραίο κόκκινο κρασί δίπλα στο τζάκι το οποίο διαθέτουν τα δωμάτια των περισσότερων ξενοδοχείων ή αν θα κάνετε μια βόλτα μέχρι το ιδιαίτερο «Παλιό Σχολειό», την ταβέρνα με το τεράστιο τζάκι στη μέση και τη «σχολική» ατμόσφαιρα με τις παιδικές ζωγραφιές στους τοίχους.

Το επόμενο πρωί βάλτε το ξυπνητήρι νωρίς, απολαύστε το πρωινό σας και ξεκινήστε για το χιονοδρομικό κέντρο, είτε για σκι εάν είστε fan του αθλήματος είτε για ζεστό καφέ στο σαλέ «North Selas». Μετά από ένα ελαφρύ γεύμα είστε έτοιμοι για την επιστροφή σας. Ήταν μια πραγματική εκδρομή την οποία σίγουρα θα επαναλάβετε αλλά και θα συστήσετε σε φίλους και γνωστούς.


topeiraxtiri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου