24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Τα λάθη του κ. Σαμαρά...

Του Γιώργου Κύρτσου

Γενική είναι η εκτίμηση ότι η λεγόμενη «κεντροδεξιά πολυκατοικία» βρίσκεται σε κατάσταση μεγάληςαναταραχής. Ενώ η ΝΔ θα έπρεπε να έχει μία σχετικά εύκολη εκλογική αποστολή εξαιτίας της ..

δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, όλα δείχνουν ότι και αυτή θα δοκιμαστεί σκληρά στις κάλπες. Το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες, που ιδρύθηκε με....
πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Καμμένου, προκαλεί μεγάλη δημοσκοπική υποχώρηση στα ποσοστά της ΝΔ και αναστατώνει το «γαλάζιο» επιτελείο.

Διαμετρικά αντίθετες
Ο κ. Σαμαράς έκανε τρεις διαμετρικά αντίθετες επιλογές από αυτές που περιέγραφε σαν αδιαπραγμάτευτες. Πρώτον, αφού άντλησε πολιτικό κεφάλαιο μέσα από τη δυναμική αντίθεσή του στο μνημόνιο, έκανε στροφή 180 μοιρών και αποδέχθηκε το πολύ πιο σκληρό νέο μνημόνιο. Δεύτερον, αφού διεκδίκησε και πήρε την ηγεσία προβάλλοντας την αντίθεσή του με τα «τζάκια» και τους «βαρόνους» του κόμματος, έδωσε νέες διαστάσεις στην οικογενειοκρατία που χαρακτηρίζει τη ΝΔ. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, οι εκλογικές λίστες της ΝΔ θα είναι γεμάτες παιδιά και συγγενείς γνωστώνβουλευτών και κομματικών παραγόντων. Τρίτον, αφού κήρυξε τον αγώνα κατά της διαπλοκής και των μεγάλων συμφερόντων και αφού επέτρεψε στους βασικούς συνεργάτες του να δημιουργήσουν ένα κλίμα απόλυτης κάθαρσης στο δημόσιο βίο ανεξάρτητα από το κόστος, ο πρόεδρος της ΝΔ ενέταξε στο περιβάλλον του και στα ψηφοδέλτια του κόμματος τα παιδιά και τους συγγενείς της… διαπλοκής.

Δογματικός
Και ενώ ο κ. Σαμαράς επιτρέπει στον εαυτό του να κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που περιγράφει, αντιμετωπίζει με δογματισμό και πολιτική σκληρότητα τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ που αρνούνται να προσαρμοστούν. Στην πρώτη φάση διέγραψε την κ. Μπακογιάννη και ορισμένους βουλευτές επειδή στήριξαν το μνημόνιο, ενώ αυτός είχε την αντίθετη άποψη. Αργότερα διέγραψε σχεδόν το 1/4 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και ορισμένους από τους βασικούς συνεργάτες του, επειδή δεν προσαρμόστηκαν αμέσως στην απότομη στροφή που έκανε υπέρ του νέου μνημονίου.

Στην αντίληψή του ο επικεφαλής της ΝΔ μπορεί να κάνει τα πάντα, και κυρίως τα αντίθετα από αυτά που περιγράφει με δημόσιες δηλώσεις του, ενώ οι βουλευτές, τα στελέχη και οι συνεργάτες του είναιυποχρεωμένοι να τον ακολουθούν χωρίς να αμφισβητούν τις επιλογές του, που αλλάζουν συνεχώς.

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που ο χώρος της ΝΔ βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ιδεολογικής καιπολιτικής σύγχυσης, με αποτέλεσμα τα δημοσκοπικά ποσοστά να είναι πολύ κάτω από τον επίσημο στόχο της αυτοδυναμίας και αρκετά κάτω από το εκλογικό ποσοστό (33%) των βουλευτικών του 2009. Το χειρότερο είναι ότι η έλλειψη ενός σταθερού πλαισίου πολιτικής και κάποιων στοιχειωδών αρχών αποδυναμώνει τη ΝΔ σε μία περίοδο κατά την οποία υποτίθεται ότι θέλει να πρωταγωνιστήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσαν οι «γαλάζιες» και οι «πράσινες» κυβερνήσεις.

Από: citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου